Олег Сенцов передав заповіт в Україну (лист)

11:55, 26.10.2018
Олег Сенцов передав заповіт в Україну (лист)

Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов попросив опублікувати заповіт.

 
Сестра Олега Сенцова Наталія Каплан передала лист режисера "Громадському". У листі від 7 вересня 2018 року Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій.
 
Також Сенцов призначив спадкоємцями своїх дітей Аліну та Владислава.
 
Повний текст листа українського режисера:
 
"Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому розумі й твердій пам'яті заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме "Носорог", "Кай", а також написані мною в неволі "Блистательный мир", "Вороны" та "Кристи" моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У разі її відмови вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію виробника цих фільмів.
 
Правонаступниками, спадкоємцями і одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті, я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м Лабитнангі в присутності і завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18".
 
Як повідомляла "УМ", Олег Сенцов став лауреатом премії Сахарова Європейського парламенту.
 
Раніше сестра Олега Сенцова Наталія Каплан розповіла, що режисер склав заповіт на свою творчу спадщину.
 
Нагадаємо, 14 травня 2018 року незаконно засуджений Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля.
 
На початку жовтня стало відомо, що в Олега Сенцова діагностували гіпоксію, серцеву недостатність, проблеми з печінкою і нирками і ревматизм. 28 вересня російські тюремники показали фото виснаженого Олега Сенцова у лікарні під час огляду.
 
У липні режисер погодився є дві ложки харчової суміші в день. За час голодування у нього було кілька кризів зі здоров'ям і його неодноразово доставляли до лікарні.
 
У колонії Олега Сенцова монотонно вмовляли припинити голодування, бо шкода для здоров’я від цього буде вже незворотною.
 
5 жовтня російські тюремники заявили, що Олег Сенцов припинив голодування. У листі своїй сестрі Наталі Каплан Сенцов написав: "Я змушений завтра знятися з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування, - ред.). Але я трішки відтермінував, останнє обстеження показало, що "полетіли" внутрішні органи. В серці почалась аритмія з ішемією, нирки забилися і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилася і почала розкладатися, кишечник, мозок - там усе ... Прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все на принизливе видовище".