Вівці на утилізацію: в Гайсині обіцяють відділити живих тварин і помістити їх у карантин

15:39, 27.10.2018
Вівці на утилізацію: в Гайсині обіцяють відділити живих тварин і помістити їх у карантин

Замурованих у фурі овець везуть в Гайсин (фото: UAnimals / Facebook)

Вантажівка із контейнером, заповненим вівцями, вже перетнула межі Одеської області та прямує на митний контроль на Вінничину. У Гайсині обіцяють відділити живих тварин від мертвих. Тих, яким вдастся вижити, обіцяють не вбивати та помістити у карантин, для чого екстренно будують спеціальні загони.

Про це повідомляє Facebook-спільнота Animal-SOS-Odessa.

Фуру з вівцями супроводжують зоозахисники, їх охороняють активісти Національного корпусу, а всю колону супроводжують поліцейські відповідної області по маршруту пересування транспорту.

Зоозахисники наголошують, що основна боротьба за життя тварин розгорнеться саме в Гайсині. Там нібито мають провести митні процедури та звірити за бірками і документами всіх тварин. після цього мертвих мають доправити до крематорія у Тульчині.

Овечок, які виживуть, мають залишити у Тульчині на період карантину.

Водночас активісти наголошують, що місце, де всю ніч стояла вантажівка із живими і мертвими, за документами - інфікованими, тваринами, не обробляли.

Нагадаємо, триває боротьба зоозахисників за овець, які застрягли у порту Чорноморська. Виявилося, що власниця тварин хотіла їх продати до Туреччини, однак вантаж повернувся до України. За документами, він був у Туреччині, тому тварин визнали інфікованими та потенційно небезпечними, чиновники Держпродспоживслужби наказали їх утилізувати. Через паперову тяганину контейнер із тваринами. яким не давали їжу та воду, застряг у порту. Спалити нібито інфокованих тварин можна лише в Тульчині.

Коли зоозахисникам вдалося дістатися до тварин, частина із них вже померла. Активісти намагаються не дати знищити решту овечок. Як повідомляла "УМ", для цього вони всю ніч на 27 жовтня блокували фуру та годували тварин.

Чорноморська поліція повідомляє, що порушила кримінальні справи за ст. 251 (порушення ветеринарних правил) та ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.