У Тульчині продовжують гинути вівці-бранці митниці в Чорноморську

14:52, 29.10.2018
У Тульчині продовжують гинути вівці-бранці митниці в Чорноморську

Вівці у контейнері їли одна одну від голоду (фото: UAnimals / Facebook)

У Тульчині в тимчасовому карантинному загоні для овець, які понад два тижні провели без їжі та води на митниці в порту Чорноморська, загинуло 3 особини.

Про це "Укрінформу" повідомила 29 жовтня волонтер із Одеси Дарія Подолян.

"Ще троє овець, які зараз перебувають в кошарі на території Тульчинської філії ДП "Укрвестсанзавод", загинули. Дев’ять тварин перебувають у критичному стані. Сюди прибули ветлікарі Держпродспоживслужби, вони ставлять знесиленим вівцям крапельниці та допомагають їм вижити. Решту тварин погодували і напоїли", – заявила Дарія Подолян.

За її словами, тільки після надання допомоги ослаблим тваринам у решти сьогодні будуть відібрані зразки крові для аналізів, і вже за їх результатами вирішуватиметься подальша доля овець.

Як повідомив Укрінформу начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук, фахівці відомства сподіваються сьогодні завершити забір у тварин крові на аналізи і доправити їх до центральної лабораторії Держпродспоживслужби у Києві. У такому випадку можна сподіватися на отримання результатів досліджень відібраних зразків до суботи.

Нагадаємо, звільнених із "митного полону" овець під наглядом волонтерів-зоозахисників привезли до тимчасового притулку в Тульчині. При розвантаженні виявилося, загинули 54 із 300 тварин.