Ветеран «Азова» вимагає від Тимошенко вибачень за політрекламу з його фото

20:03, 01.11.2018
Ветеран «Азова» вимагає від Тимошенко вибачень за політрекламу з його фото

Олексій Лисенко вимагає вибачень за використання його фото в політрекламі (фото: Алексей Лысенко / Facebook)

Ветеран-доброводець Олексій Лисенко вимагає від Юлії Тимошенко записати відеоролик із вибаченнями за те, що його фото використали для політичної реклами в матеріалі під назвою "Нема кому служити".

"Я, екс-доброволець батальйону "Азова", не підтримую її політсили і не давав дозволу на використання моєї фотографії в її політичній агітації. Шеврон "Азова" для мене сакральна річ, омита кров'ю моїх побратимів, які не повернулися з фронту. Йому не місце поряд з гаслами проросійських партії "Батьківщина", - написав Олексій Лисенко у Facebook.



Він додав, що у боровся із режимом внутрішньої окупації країни, коли Юлія Тимошенко створювала із Віктором Януковичем "широку коаліцію", у 2008 році він готувався до протестів, а не "продався Путіну", потім був "провокатором на Майдані", а після захоплення його рідного міста Росією пішов на фронт добровольцем.

"Я вимагаю публічних вибачень Юлія Тимошенко у вигляді відеороликів. Несіть відповідальність за дії своєї зграї дірявих політологів! ... Якщо протягом 24 годин Тимошенко не відреагує, ми прийдемо в ваш офіс і особисто запитаємо, за яким правом ви піаритесь за рахунок фронтовиків, які воювали в той час, коли ви самі сиділи (і продовжуєте сидіти) в тепленьких кабінетах столиці", - написав він.

Олексій Лисенко попросив своїх бойових побратимів підтримати його.

Водночас скандали з фотографіями військових для піару Юлії Тимошенко не обмежуються обуреннями Олексія Лисенка.

Під час презентації чергового "Нового курсу" Юлії Тимошенко було використано фотографію дівчат-військовослужбовиць, які марширували на параді до Дня Незалежності. Авторство фото належить Наталії Іщенко. Вона повідомила, що дозволу на його використання не давала.



Також після презентації було зроблене фото із Юлією Тимошенко в оточенні чоловіків у військовій формі та прапором 34-го батальйону "Батьківщина".

57-ма бригада, до складу якого входить 34-й батальйон, одноіменний із назвою політсили Юлії Тимошенко, висловила протест проти використання імені підрозділу для політичної агітації



(зображення Юля Смірнова / Facebook)

 

Нагадаємо, Сергій Притула вимагав вибачення від партії Юлії Тимошенко за те, що в політичній агітації використали його фото та "пропіарилися" на волонтерській роботі шоумена.

Також повідомлення про входження до команди Юлії Тимошенко екс-співачка Анастасія приходько проілюструвала фотографією із чоловіками у військовій формі. Її розкритикували за таке рішення. Серед іншого екс-співачці дорікали тим, що вона "піарилася" на військових, а бійці та волонтери 90-го батальйону заявили, що вона брала гроші за виступи для військових, які базуються в зоні АТО.

Як повідомляла "УМ", в "Олімпійському" Юлія Тимошенко заявила про створення "військового кабінету" під керівництвом Андрія Сенченка, який не брав участі у війні проти Росії, а також розкритикувала реформи в армії, які наближають вступ до НАТО.