Канада і США закликали покарати вбивць Катерини Гандзюк

11:42, 06.11.2018
Димпломатичні відомства США та Канади висловили співчуття у зв’язку зі смертю активістки Катерини Гандзюк і закликали покарати її вбивць.
 
"Вбивство української активістки Катерини Гандзюк, яка виступала проти корупції, є жахливою втратою. Наші молитви з її родичами та близькими. Відповідальні за цей злочин мають постати перед правосуддям", - написала у Twitter мінстр закордонних справ Канади Христя Фріланд.
 
Водночас офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт засудила напади на активістів в Україні і також закликала залучити до відповідальності вбивць Каті.
 
"США висловлюють найглибші співчуття родині та друзям Катерини Гандзюк. Напади на громадянське суспільство України мають припинитися. Ті, хто відповідальний за замовлення і вчинення цієї жахливої ​​атаки, повинні бути притягнуті до суду", - написала вона, додавши хештеги #мовчання_вбиває #хтозамовив.
 

Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року.

 
Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій. Раніше повідомлялося, що причиною смерті став тромб.
Як відомо, в Херсоні Катерина Гандзюк протистояла "русской весне" та допомагала переселенцям.
 
Після смерті Катерини Гандзюк активісти вимагають відставки силовиків, насамперед Арсена Авакова та Юрія Луценка, адже замовники нападу досі не встановлені. 
 
Як повідомили активісти, прощання з Катериною Гандзюк відбудеться в Херсоні в середу, 07 листопада о 14:00.
 
Зазначимо, справу щодо вбивства Катерини Гандзюк повністю передали до СБУ. Про всіх підозрюваних у злочині читайте в "УМ".