Рада підтримала створення комісії з розслідування нападу на Катерину Гадзюк та інших активістів

14:46, 06.11.2018
Верховна Рада України підтримала створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування нападу на заступницю міськголови Херсона Катерину Гандзюк та інших активістів.
 
За створення комісії проголосували 259 народних депутатів із 226 необхідних.
 
Серед ініціаторів законопроекту Олена Сотник, Мустафа Найєм, Альона Шкрум, Ірина Геращенко, Юлія Тимошенко та інші, передає "Громадське".
 
Головою новоствореної комісії стане позафракційний народний депутат Борислав Береза, а заступником голови комісії - нардеп від фракції Блок Петра Порошенка Сергій Алєксєєв.
 
До комісії увійшли 18 народних депутатів.
 
Раніше Юрій Луценко, заявляючи про своє рішення піти у відставку, сказав, що не розуміє, чим буде займатися тимчасова слідча комісія ВР, на створенні якої наполягає нардеп Мустафа Найєм, при незакінченому слідстві. "Організаторам ТСК потрібен не результат. Їм потрібен піар для боротьби за владу. Я говорю речі, які ніколи ще не казав, але я маю за важливе їх сказати... Сьогодні звинувачують не тих, хто вбив Гандзюк і затриманий національною поліцією, а тих, хто по думці слідчого не вказує на потрібного їм замовника. Це все боротьба за владу", - наголосив Луценко.