Син черкащанки Роберт Ваграмов став мером у Канаді

14:45, 07.11.2018
Син черкащанки Роберт Ваграмов став мером у Канаді

Роб Ваграмов із родиною (фото: Наталія Заболотна / Facebook)

Українця Роба Ваграмова, батьки якого свого часу емігрували з Черкас до Канади, обрали мером тамтешнього міста Порт-Муді.

«У 22 роки Роб Ваграмов, син моєї подруги-черкащанки Ані Ваграмової, став наймолодшим депутатом Канади. А от нині 26-річного Роберта Ваграмова ми вітаємо з посадою мера міста Порт-Муді, що поряд із Ванкувером», – повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці колишня черкаська журналістка Наталя Заболотна, яка з 2010 по 2016 роки була генеральним директором державного підприємства «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал».

За словами пані Наталі, хлопець із родини емігрантів (мама з Черкас, а батько - з Тбілісі) підкорив своїх виборців, що втомилися від загроз забудови узбережжя океану та вирубки тисячолітніх лісів і парків, чесністю й принциповою позицією щодо збереження екології регіону.

«Канадійців неможливо підкупити ані долларом, ані гречкою. Вони розуміють, чого вартує власне майбутнє й майбутнє їхніх дітей. Я в захваті від Канади, її мудрого устрою, країни можливостей, де працюють соціальні ліфти. І не важливо, які статки у твоїх батьків, якщо ти маєш голову, натхнення, працездатність – ти матимеш успіх в реалізації найамбітніших задумів»,– наголошує пані Наталя Заболотна.

Вона каже, що черкащанка Анна Ваграмова - мама молодого канадського мера, за три тижні до виборів, гостювала у неї вдома в Києві й говорила, що син готується до виборів з командою однодумців. Вже після виборів вона зізналася, що вони з чоловіком були вражені ораторськими здібностями сина та впевненістю його як досвідченого політика під час дебатів.

«От така проста черкаська родина Ваграмових. В 15 років їхня молодша донька Саша стала двократною чемпіонкою Канади з тенісу. На які вершини доля закине Роба Ваграмова за 5 -15 політичних років – можна лише здогадуватися. Головне, що все це можливо, все це в його руках. І я хочу, аби наша країна, як і Канада, була країною можливостей», – підсумовує Наталя Заболотна. 

Вона опублікувала відео того, як Роба Ваграмова вітають із обранням.



Нагадаємо, у Канаді українець Павло Винник став заступником начальника Штабу оборони.