«Тітушковод» Крисін повертається з тюрми Торецька в СІЗО Києва

16:57, 09.11.2018
«Тітушковод» Крисін повертається з тюрми Торецька в СІЗО Києва

Крисіна повертають у Київ для участі в суді (фото: "Главком")

Солом'янський суд Києва вирішив повернути засудженого за співучасть у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна у київське СІЗО.
 
Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар суду Яна Квітченко.
 
"9 листопада 2018 року суддя Курова ухвалила рішення, яким етапувала обвинуваченого Крисіна Юрія Валерійовича безпосередньо з Торецької виправної колонії №2 Донецької області до Київського слідчого ізолятора для участі у розгляді даного кримінального провадження", - сказала вона.
 
Квітченко додала, що Крисін є обвинувачуваним за статтею 296, ч. 4. Таке звинувачення Крисіну висунули у 2016 році.
 
Йдеться про озброєний напад на АЗС "Народна" в районі аеропорту "Жуляни" на початку травня 2016 року під час якого працівників заправки побили, а одного поранили з травматичного пістолета.
 
Як відомо, 13 червня 2018 року суд дав п'ять років реального строку співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.
 
Крисіна визнали організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року.  
 
Перед цим 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно.
 
Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими "тітушками" під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.
 
8 жовтня Юрій Крисін відправився в колонію в Донецькій області.
 
Раніше було оголошено вирок спільнику Крисіна Сергію Чемесу - унікальний судовий документ, який проливає світло на те, як були організовані викрадення протестувальників під час Майдану.