Безпілотник США перед виборами окупантів провів розвідку на Донбасі

10:27, 11.11.2018
Стратегічний безпілотних ВПС США RQ-4A Global Hawk здійснив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні так званих виборів у самопроголошених ДНР і ЛНР.
 
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані західних авіаційних ресурсів у неділю, 11 листопада.
 
Американський дрон, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, майже 8 годин курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі.
 
При цьому під час польоту в повітряному просторі над Донбасом американський розвідник кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, які межують з Україною.
 
У той момент розвідник перебував над Новопсковським районом Луганської області України.
 
На Донбас американський безпілотник летів через повітряний простір Греції, Болгарії і Румунії.
 
Згідно з відкритими джерелами, RQ-4A Global Hawk, на борту якого міститься камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину понад 300 км на території супротивника.
 
У разі польоту на великих висотах Global Hawk здатен проводити огляд великих територій, здійснювати розвідку точкових цілей з високою роздільною здатністю і передавати розвідінформацію командуванню в реальному режимі часу через супутниковий канал зв'язку. RQ-4A Global Hawk, що має злітну масу 15 тонн і розмах крила близько 40 метрів, може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тисяч метрів.
 
Американські стратегічні безпілотники в останні роки регулярно здійснюють розвідувальні польоти поблизу Донбасу і прикордонних територій Росії.
 
Нагадаємо, раніше США закликали жителів окупованого Донбасу бойкотувати вибори бойовиків.
 
Як відомо, вибори на окупованому Донбасі призначені на 11 листопада. Євросоюз та США не визнають їх і вимагають від Росії припинити порушення Мінських угод. Окрім того, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що в передбачених мінськими домовленостями виборах повинні взяти участь всі внутрішні переселенці, які виїхали з цього регіону в інші області України.