У Черкасах страйкують маршрутники: вимагають подорожчання проїзду до 5 гривень

16:57, 12.11.2018
У Черкасах страйкують маршрутники: вимагають подорожчання проїзду до 5 гривень

Маршрутники вимагають у міської влади підвищення ціни на білети, мотивуючи це високою вартістю пального (фото: BusPhoto)

У Черкасах з 11 листопада міські перевізники оголосили страйк і на лінію не вийшла жодна маршрутка.
 
Як повідомляє "Україна молода", маршрутники вимагають підвищення вартості проїзду до 5 гривень.
 
Це вже не перший протест черкаських водіїв маршрутних автобусів цього року, які вимагають у міської влади підвищення ціни на білети, мотивуючи це високою вартістю пального. 
 
Утім, міська рада не погоджується з такими вимогами, оскільки жителі Черкас скаржаться на погану якість перевезень, зокрема, на старі іржаві, розбиті й брудні маршрутки, у яких на ходу відлітають колеса, як це було не раз.
 
Також містяни закидають перевізникам небажання дослухатися до споживачів і міняти ситуацію з перевезеннями на краще, окрім одного - періодично шантажувати підвищенням ціни.
 
Тож два дні місто живе в непростій ситуації, адже людям проблематично дістатися до роботи, у лікарні, школи та дитсадки. Кому ближче - ходять пішки, чимало дістаються до місця призначення своїм транспортом, підвозячи по дорозі інших.
 
Водночас на маршрути вийшов підсилений загін тролейбусів - приблизно 60 машин. 
 
"Із повагою ставлюся до кожного підприємця-перевізника, що працюють в нашому місті, але  громада найняла мене, щоб я захищав її інтереси. Так, сьогодні ми заручники ситуації, а завтра, коли в нас будуть нові тролейбуси, - буде вже інший стан справ", - наголосив на своїй сторінці у Фейсбуці черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.
 
За його словами, задля виходу з цієї критичної ситуації, яка склалася у Черкасах з перевезеннями пасажирів, "готовий цілодобово вести перемовини з перевізниками у прямому ефірі чи в міськраді. "Адже всі жителі міста повинні знати, за що вони платять. Жодного шантажу, тільки діалог", - каже він.
 
Водночас Бондаренко підкреслює, що на наступний рік черкаська міська влада додатково закупить ще 15-20 нових тролейбусів, аби максимально мінімізувати присутність перевізників на дорогах обласного центру.
 
Адже о 13 годині в міській раді нарада з перевізниками-страйкарями не відбулася. Вони не прийшли. У вівторок питання ціни на маршрутні автобуси в Черкасах буде розглядатися на виконкомі.