У Кривому Розі запалили шини і захопили «Криворіжгаз» з вимогою ввімкнути опалення (фото)

17:24, 12.11.2018
У Кривому Розі запалили шини і захопили «Криворіжгаз» з вимогою ввімкнути опалення (фото)

Сотні тисяч жителів міста сидять без тепла (Укрфото)

12 листопада жителі Кривого Рогу принесли і підпалили шини під управлінням "Криворіжгазу", вимагаючи включити опалення.
 
"Будівля "Криворіжгазу" захоплена невідомими людьми. В заручниках утримуються співробітники підприємства, які вели з ними переговори. Компанія не може гарантувати безпечне газопостачання міста", - повідомляє прес-служба підприємства. 
 
Як видно на фото, під "Криворіжгазом" стоять кілька десятків людей. На площі перед входом до будівлі лежать шини, деякі з них горять. 
 
фото: 0564.UA
 
Відзначається, що будівлю підприємства взяли штурмом "через відмову "Нафтогазу України" постачати газ підприємству "Криворізька Теплоцентраль". 
 
"У заручниках залишаються Анатолій Пономаренко, технічний директор, і Борис Рибка, начальник управління охорони праці, які вели з ними (учасниками мітингу, - ред.) переговори. Вони пояснювали, що "Нафтогаз України" повинен дати дозвіл на пуск газу, але люди нічого не хочуть чути, тому що їхні діти мерзнуть", - йдеться в повідомленні.
 
На місце прибули пожежні машини. 
 
В "Криворіжгазі" додали, що через блокування підприємства не працює аварійна служба, а в місті "підвищена техногенна небезпека".
 
фото: "Криворіжгаз"
 
"Раніше незаконно були відкриті засувки, запущено п'ять котелень з шести. Система газопостачання розбалансована", - йдеться в повідомленні.
 
В "Криворіжгазі" пояснили, що "Нафтогаз України" відмовляється подавати газ на підприємство через борги за попередні періоди.
 
У зв'язку з цим станом на 12 листопада сотні тисяч жителів міста сидять без тепла.
 
Як повідомляє платформа 104.ua у Facebook, станом на 12 листопада, уже два дні не працюють 78 шкіл і 75 дитячих садків, аварійно-диспетчерська служба газу (після пошкоджень автомашин і нападів на співробітників).
 
При цьому, як повідомили "Українській правді" у прес-службі "Нафтогазу України", вони дійсно не подають газ на одне з двох теплопостачальних підприємств Кривого Рогу, у зв’язку з тим, що воно заборгувало понад 1 мільярд гривень і не сплачує цих коштів.
 
У Кривому Розі теплопостачання міста здійснюють дві компанії - КП "Криворіжтепломережа" і "Криворізька теплоцентраль" - кожна охоплює приблизно по 50% міста.