ЄС закликав Росію припинити давати гроші і зброю бойовикам на Донбасі

14.11.2018
Упродовж 12 листопада російські окупанти дев’ять разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, причому двічі — із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.
 
Супротивник вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів. Російсько-окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Золоте, Троїцьке, Верхньоторецьке, Красногорівка, Степне, Березове та Водяне. Окупанти стрiляли iз 82-мм мінометів по опорних пунктах наших військ поблизу Троїцького та хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку. У ході бойових дій один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав легке поранення.
 
За даними нашої розвідки, одного з окупантів було знищено, а ще двох — поранено. Станом на 7-му годину ранку 13 листопада ворог вогневої активності не проявляв.
 
Тим часом у Євросоюзі не вщухають пристрасті через «вибори», які щойно пройшли у псевдореспубліках на території ОРДЛО. В ЄС наголосили, що це «волевиявлення» на Донбасі під дулами автоматів «є ще одним кричущим порушенням міжнародного права та українського законодавства», i що ці «вибори»не мають жодної юридичної сили. 
 
Також Євросоюз глибоко занепокоєний присутністю російського військового обладнання та особового складу в районах, які контролюють підтримувані Росією бойовики на Донбасі.
 
«Ми знову закликаємо Росію негайно припинити підживлювання конфлікту шляхом надання фінансової та військової допомоги збройним формуванням, і ми глибоко занепокоєні інформацією про присутність російського військового обладнання та особового складу в районах, які контролюють підтримувані Росією збройні формування», — йдеться у заяві, виголошеній делегацією ЄС під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 12 листопада.
 
Делегація ЄС нагадала, що Мінськими домовленостями передбачено проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у рамках українського законодавства та після встановлення належних безпекових умов, у відповідності до стандартів ОБСЄ.
 
Додамо, що під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 40 країн виступили із засудженням фейкових «виборів» на окупованій частині Донбасу.
 
Під час цього засідання делегатам РФ не дозволили включити в режимі відеоконференції представників терористичних «ЛНР» та «ДНР».
 
Не залишилась осторонь й ООН — там теж назвали «вибори» на Донбасі порушенням Конституції України та Мінських угод.
 
У СБУ підрахували, що якби наведені окупантамиукраїнських територій на сході країни дані щодо «виборів» були правдивими, то кожний учасник «волевиявлення» мав би на голосування лише... 18 секунд.