Ієрархи УПЦ МП заявили про тиск після зустрічі з Порошенком для об’єднання церкви

09:23, 14.11.2018
Ієрархи УПЦ МП заявили про тиск після зустрічі з Порошенком для об’єднання церкви

Створення української помісної церкви підтримує близько 10 єпископів УПЦ Московського патріархату (ілюстративне фото)

Ієрархи УПЦ Московського патріархату, які підтримують створення помісної української православної церкви, провели зустріч із Президентом України щодо об’єднання церкви.

Хоча, на їх прохання, імена учасників зустрічі не розкриваються, вони заявили про посилення тиску на них.

Про це заявив радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко в ефірі телеканалу Прямий, пише Українська правда.

За його словами, на зустріч з Порошенком прибули представники того крила УПЦ МП, в якому схвально ставляться до ідеї автокефальної Української православної церкви, планують спільно йти на об'єднавчий собор і створювати спільно цю церкву. Ієрархи розповіли про шалений тиск, який на них чиниться, тому, на їхнє прохання, зараз не розкривають їх імен, зазначив Павленко.

Однак, за його словами, дуже скоро імена готових до об'єднання представників УПЦ МП стануть відомі, оскільки, як тільки священики домовляться між собою, буде названа дата і місце проведення об'єднавчого собору.

Нагадаємо, 13 листопада налаштовані проти автокефалії України представники УПЦ МП фактично зірвали зустріч із Президентом, наполігши на тому, щоб він з’явився до них у Лавру, а коли стало зрозуміло, що Петро Порошенко на ці вимоги не піддався, провели Собор, на якому розірвали стосунки із Вселенською патріархією.