Жителі Сміли пікетують Кабмін і запалили шини біля «Черкасигазу» через холод в оселях

14:35, 14.11.2018
Жителі Сміли пікетують Кабмін і запалили шини біля «Черкасигазу» через холод в оселях

За тепло у своїх оселях жителі Сміли борються під стінами Кабміну і біля «Черкасигазу»

Сьогодні, 14 листопада, продовжується акція протесту жителів черкаського міста Сміла, які вже місяць мерзнуть у своїх оселях.

Після вчорашнього перекриття дороги у самому місті, нині частина смілян, взявши з собою навіть дітей, адже школи та дитсадки через холоднечу закриті, поїхала до Києва і пікетує Кабінет міністрів. Інша частина – запалила шини біля «Черкасигазу», вимагаючи негайно подати газ і включити опалення.



Нагадаємо, що мільйонні борги теплопостачального підприємства «Сміла Енергоінвест» перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ з минулого року вперто хочуть повісити на міський бюджет Сміли. І це при тому, що самі містяни справно заплатили за спожите тепло.

Отож наразі у столиці, як розповідає голова громадської організації «Сміла своїми руками» Андрій Черничко, до пікетувальників вийшли народні депутати – Сергій Рудик та Віктор Кривенко.

Вони розповіли, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман тільки но вперше почув про реальну проблему смілян. Оскільки раніше, мовляв, йому розповідали, що Сміла мерзне через вину місцевої влади.

«Тепер нарешті пан Гройсман зрозумів, що 240 мільйонів гривень боргу, через які «Нафтобаз» не хоче давати ліміти газу для опалення Сміли, то не наші міські борги, а гроші, украдені «Сміла Енергоінвестом», – зазначає Андрій Черничко.

Також сміляни дізналися, що у четвер до їхнього міста приїде міністр з питань ЖКГ та представник від «Нафтобазу», буцімто вони привезуть якесь рішення.

Від імені смілян Андрій Черничко заявляє, якщо рішення чиновників буде не про подачу тепла, то жителі міста відразу перекривають дороги і зупиняють рух автотранспорту.

«Це буде безстрокова акція. Якщо знову у Смілі не буде тепла, тоді нехай нас всі об’їжджають», – обіцяє Андрій Черничко.

Він каже, що від пікетування Кабміну сміляни збираються йти ще й до «Нафтогазу України»

Водночас міський голова Сміли Олексій Цибко пообіцяв смілянам позбавити місто «газової голки» і весною розпочати роботи по переведенню Сміли на індивідуальне опалення.

До речі, минулого літа містяни почали переходити на таке опалення.