Німеччина закликала закрити «Миротворець» після внесення в базу Герхарда Шредера

09:21, 15.11.2018
Німеччина закликала закрити «Миротворець» після внесення в базу Герхарда Шредера

Герхард Шредер в Росії

Німеччина закликає закрити сайт "Миротворець" після того, як до "Чистилища" потрапив колишній канцлер Герхард Шредер після того, як заявив про необхідність визнання анексії КРиму.

Про це повідомдяє DW.

"Ми однозначно засуджуємо цей список. Ми раніше вже чітко пояснили нашу позицію українській стороні і закликали, щоб український уряд вжив заходів для закриття роботи цього сайту", - заявила речниця німецького МЗС у Берліні в середу, 14 листопада.

У міністерстві також зазначили, що Київ пояснює подальшу роботу сайту тим, що він розміщений на закордонному сервері.

На самому сайті "Миротворця" Герхарду Шредеру закидають "спробу легалізації захоплення російськими окупантами українського Криму, виправдання збройної агресії РФ проти України".

Екс-канцлер потрапив до списку цього місяця після того, як в інтерв'ю виданню Aachener Nachrichten висловив думку, що анексію Криму доведеться колись визнати.

Дружина Шредера заявила, що занепокоєна повідомленнями про внесення її чоловіка до переліку "Миротворця" і що в Південній Кореї, звідки вона походить, не розуміють "подібних нападів на демократичного політика, особливо на колишнього федерального канцлера".

На сайті "Миротворець" перелічено тисячі імен, серед яких зокрема й ім'я колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко. На Заході пов'язують скандальний сайт з людьми, близькими до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, зокрема, із народним депутатом Антоном Геращенком.

Нагадаємо, до "Миротворця" почали вносити українських чиновників з угорськими паспортами.