В Андріївську церкву кинули пляшками: поліція видає їх за «коктейлі Молотова»

10:53, 15.11.2018
В Андріївську церкву кинули пляшками: поліція видає їх за «коктейлі Молотова»

Пляшки, які в поліції видають за "коктейлі Молотова": ні калюжі масної рідини, ні ганчірки, яка закриває горловину пляшки (фото: Національна поліція)

У будівлю Андріївської церкви в Києві зловмисники кинули дві пляшки, які в поліції назвали "коктейлями Молотова", хоча на фото - друзки скла на сухій поверхні, а горловини закриті необвугленими корками.

Про використання запалювальної суміші повідомляє прес-служба поліції Києва у Facebook.

"До столичної поліції звернувся охоронець Андріївської церкви: чоловік повідомив, що двоє невідомих кинули до вхідних дверей церкви дві скляні пляшки", - зазначають у поліції, вказуючи, що вони були із запалювалькою сумішшю.

Затримати нападників не вдалося: вони забризкали очі охоронцю із газового балончика і втекли.

"Внаслідок події постраждалих немає, загорання не сталося", - додають правоохоронці.

Зазначається, що поліцейські встановлюють особи нападників, поряд знайшли рюкзак із особистими речами, які можуть належати нападнику.

"Слідчі розпочали кримінальні провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 194 (Замах на умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України", - заявив очільник поліції Києва Андрій Крищенко.



Варто відзначити, що на фото, які опублікувала поліція, помітно розбиті пляшки перед дверима. Однак, горловина однієї із пляшок закрита не ганчіркою, яка добре горить, а необвугленим корком, ще один лежить поряд, а навколо не видно калюжі із запалювальної рідини.

Ймовірно, в будівлю Андріївської церкви запустили пустили пляшками з-під вина.

Однак, чи була це спланована провокація, чи п’яне хуліганство, наразі не встановлено. 

Нагадаємо, Андріївська церква була передана в користування Константинопольському патріархату після рішення про надання Томосу про автокефалію Україні.

На території церкви триває реконструкція. Нещодавно серед будівельного сміття знайшли оклад ікони Богоматері з немовлям, який створили у ХІХ столітті.