Україна готує санкції проти Росії за псевдовибори на Донбасі

13:38, 15.11.2018
Україна готує санкції проти Росії за псевдовибори на Донбасі

"Вільні" псевдовибори на Донбасі

Україна введе санкції проти осіб, пречетних до проведення псевдовиборів ватажків окупаційних адміністрацій на Донбасі, та українських компаній, які співпрацюють з російськими виробниками зброї.

Як повідомляє УНІАН, про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час візиту до Київського бронетанкового заводу.

“Зараз готується новий пакет санкцій Радою безпеки і оборони, готують пропозиції Кабінет міністрів, Служба безпеки. Верховна Рада внесла свої пропозиції. І я переконаний, що це буде потужний пакет різнопланових санкцій, в тому числі і проти тих, хто був керівником, натхненником і організатором проведення фейкових так званих “виборів” на окупованій території, і проти широкого спектру українських підприємств, які співпрацюють з оборонним комплексом та посилюють сферу безпеки і оборони Російської Федерації”, - заявив він.

Олександр Турчинов не виключає, що у цьому списку будуть і представники окремих європейських країн, які “з провокаційних міркувань робили вигляд, що вони спостерігають за фейковими антизаконними виборами на окупованій території”.

Разом з тим, секретар РНБО підкреслив, що для України протидія російській агресії — не тільки на полі бою.

“Це — і, безумовно, технологія санкцій, технологія обмеження будь-якої підтримки російської промисловості, не тільки оборонної промисловості”, - сказав Олександр Турчинов.

Нагадаємо, псевдовибори на окупованій частині Донбасу відбулися 11 листопада.