Антикорупційна прокуратура заочно оголосила про підозру Мирославу Продану

12:53, 16.11.2018
Антикорупційна прокуратура заочно оголосила про підозру Мирославу Продану

Продана втретє викликали для проведення слідчих та процесуальних дій на 10:00 20 листопада (фото: facebook.com/Myroslav.Prodan)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила про підозру в незаконному збагаченні колишньому виконувачу обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану.
 
Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook. 
 
"15.11.2018 року прокурором САП складено та підписано письмове повідомлення про підозру (Продану - ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 КК України (незаконне збагачення)", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що прокурори забезпечили "вручення вказаного повідомлення про підозру у спосіб, передбачений КПК України".
 
У САП нагадали, що 15 листопада Продан не з'явився на виклик для проведення слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) та ч.3 ст.209 (відмивання коштів) КК України.
 
До того екс-виконуючого обов’язки голови ДФС викликали до САП на 8 листопада.
 
"Однак на виклики чиновник не з’явився та до теперішнього часу не надав будь-яких підтверджуючих документів щодо поважності причин неявки", - йдеться в повідомленні.
 
У САП додали, що опубліковані Проданом у соцмережі заяви про перебування закордоном на лікуванні "не знайшли свого підтвердження у передбачений кримінальним процесуальним законом спосіб".
 
"Незважаючи на виклики та запити прокурорів, суб’єктом та його захисниками дотепер не повідомлено ні місця (адреси) перебування, ні назви медичного закладу, де, згідно інформації з соцмережі, він перебуває на лікуванні", - наголосили у відомстві.
 
Зазначається, що Продана втретє викликали для проведення слідчих та процесуальних дій на 10:00 20 листопада.
 
Нагадаємо, раніше очільник САП Назар Холодницький викликав Мирослава Продана на допит і пригрозив вжити "заходів процесуального впливу", якщо він не з’явиться. Сам Мирослав Продан заявив, що перебуває на лікуванні в Німеччині.
 
Мирослав Продан був звільнений з посади очільника ДФС у вересні, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.