У Каневі СБУ взяла «на гарячому» озброєних торговців амфетаміном (фото)

13:59, 16.11.2018
У Каневі СБУ взяла «на гарячому» озброєних торговців амфетаміном (фото)

Зловмисники чинили збройний опір (фото: СБУ)

Співробітники Служби безпеки України припинили на Черкащині діяльність організованого угруповання наркоторгівців. 
 
Про це "Україні молодій" повідомили в управлінні СБУ в Черкаській області.
 
"Оперативники встановили, що 12 учасників групи налагодили виробництво та збут психотропних речовин. У Каневі, в приватному домоволодінні та двох гаражах, вони облаштували нарколабораторії для виготовлення амфетаміну", - розповідають в обласному управлінні спецслужби.
 
 
Правоохоронці кажуть, що готовий товар дилери оптом поставляли замовникам на території  самої Черкаської області та сусідньої Київської.
 
"За попередньою інформацією в середньому щомісяця наркоторговці виробляли до 10 кілограмів наркотиків на суму майже 1 мільйон гривень. Правоохоронці затримали 4 учасників угруповання прямо у виробничому приміщенні під час виготовлення чергової партії психотропів", - зазначають у СБУ в Черкаській області.
 
 
І додають, у ході операції зловмисники чинили збройний опір. Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили за місцями проживання та в нарколабораторіях фігурантів справи партію амфетаміну, обладнання для виробництва та фасування наркотиків, прекурсори, а також підроблені посвідчення учасників бойових дій.
 
"Вилучені речовини та предмети направлені на експертизу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 317, ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочинів", - наголошують правоохоронці.
 
 
За їхніми словами, наразі тривають слідчо-оперативні дії для затримання та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до виготовлення наркотиків. 
 
Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з черкаською поліцією та під керівництвом прокуратури в Черкаській області.
 
Нагадаємо, раніше в Малайзії засудили до довічного ув'язнення українку, визнавши її винною у ввезенні 1,5 кг кокаїну.