«Ощадбанку» вказали на його збитковість і неефективність

15:02, 16.11.2018
«Ощадбанку» вказали на його збитковість і неефективність

Катерина Рожкова (фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine)

Державний "Ощадбанк" повинен переглянути бізнес-модель, оскільки залишається операційно збитковим, а його співвідношення платежів і надходжень - негативним.
 
Про це розповіла на Fitch Rating Annual Conference перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє Liga.net.
 
"Банки, які фінансують інвестиції в корпоративний сегмент за рахунок роздробу, як правило, стають найбільш збитковими. Внутрішня реформа і модернізація - це добре, але ми розуміємо, що з такою великою мережею відділень важко досягти видимого ефекту без відчутного збільшення витрат" - сказала Рожкова.
 
НБУ сподівається, що ситуація в банку зміниться зі створенням незалежної наглядової ради.
 
"Наглядова рада і власник повинні переглянути цілі, до яких прагнутиме "Ощад". Але переорієнтувати бізнес-модель буде важко, враховуючи обсяг NPL (проблемних кредитів, - ред) банку, для цього потрібні дуже великі інвестиції", - зазначила Рожкова.
 
Також вона зазначила, що "Ощадбанку" варто віддати належне за активне використання механізму фінансової реструктуризації проблемної заборгованості - в цьому напрямі банк випереджає інших учасників ринку.
 
Зазначимо, за розкрадання "Ощадбанку" Антикорупційна прокуратура готує подання на депутата Станіслава Березкіна. Також за розкрадання 20 мільйонів гривень було заарештовано заступницю голови "Ощадбанку".