В Парламентські асамблеї НАТО Україна доповіла про зв’язки Кремля та ісламських терористів

07:31, 19.11.2018
В Парламентські асамблеї НАТО Україна доповіла про зв’язки Кремля та ісламських терористів

Доповідь про співпрацю Росії з ісламськими терористами (фото: Ірина Фріз / Iryna Friz / Facebook)

В Парламентській асамблеї НАТО Україна презентувала чергову доповідь про зв’язки Російської Федерації з ісламськими терористичними організаціями.

Про це повідомила Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат України Ірина Фріз у Facebook.

"Особливу увагу приділяємо зв’язкам Кремля з Талібаном, а також свідченням постачання зброї та матеріальних ресурсів. Талібан – тема окремої доповіді Парламентської асамблеї, що виноситься на обговорення цієї сесії", – зазначила Ірина Фріз.



Вона додала, що у доповіді є свідчення того, як  російські спецслужби заохочують радикальних ісламістів виїжджати із Росії. Їм навіть оплачують переліт, щоб вони воювали в інших країнах, наприклад, Сирії.

"Крім того, багато колишніх іракських баасистів, які становили ядро військово-політичної еліти за часів Хусейна, а потім – верхівку ІДІЛ – проходили навчання в КДБ СРСР. В доповіді – багато цікавих фактів, свідчень та доказів такої співпраці", – додала Ірина Фріз.



Вона також додала, що за поданням української делегації до доповіді Лорда Джоплінга "Протидія гібридним загрозам Росії" враховано новий параграф щодо безпеки на Азові.

"Його зміст такий: засуджуючи незаконне будівництво керченського мосту Росією, а також політику Росії щодо вибіркової відмови в доступі та безпідставної затримки українських та міжнародних суден в Азовському морі, сильно занепокоєні новими загрозами безпеці, економіці та екології в цьому регіоні", - написала Ірина Фріз.