Загострення наростає: за минулу добу окупанти на Донбасі 16 разів відкривали вогонь

20.11.2018
Ситуація на фронті 18 листопада була напруженою. Російські окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
 
При цьому ворог п’ять разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими угодами, зокрема й артилерію.
 
 
Із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Жолобок, Новотошківське, Світлодарськ, Травневе, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Павлопіль, Водяне та Гнутове.
 
Окрім того, на опорні пункти наших військ поблизу Новотошківського та Світлодарська противник здійснював вогневий вплив із мінометів калібру 120 мм. Позиції Об’єднаних сил у районі Травневого окупанти обстрілювали з мінометів 82-го калібру, а поблизу Жолобка — ще й з артилерії калібру 122 мм.
 
У ході бойових дій жоден військовослужбовець Об’єднаних сил у неділю не постраждав. За даними розвідки, протягом 18 листопада трьох російських окупантів було знищено та ще чотирьох — поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 19 листопада ворог із мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї здійснив обстріл наших позицій у районі Жолобка. Втрат не було.
 
Та, на жаль, не обійшлося без них у попередні дні. 15 листопада в зоні проведення ООС загинув сержант Олександр Лук’янець, старшина 3-ї мотопіхотної роти 21-го омпб.  У батальйоні він проходив службу з 2016 року.
 
Зазначимо, що Олександр був рідним братом відомого українського історика, директора Львівського Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого. А 17 листопада загинув під час нічного бою ще один наш славний воїн – військослужбовець 10-ї ОГШБр Віталій Онофрейчук з Буковини.

А ТИМ ЧАСОМ...

За ініціативою командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва в районі проведення ООС розпочалося практичне впровадження інтеграційної платформи «Дельта». Тепер військові зможуть на новому рівні здійснювати процеси загальновійськового планування та управління. Більше того, інтеграційна платформа «Дельта» застосовує єдиний протокол інформаційного обміну, який прийнято у країнах-членах НАТО.