Через обміління Рейну в деяких районах Німеччини почався дефіцит пального

20.11.2018
Через обміління Рейну в деяких районах Німеччини почався дефіцит пального

Рейн навіть птахам тепер «по коліна».

Через обміління внаслідок тривалої засухи голов­ної німецької водної артерії — річки Рейну — та, як наслідок, обмежене судноплавство на бензозаправках деяких регіонів ФРН все частіше можна бачити таблички «Пального немає».
 
 
Німецьке об’єднання підприємств нафтопереробної промисловості (MWV) звернулося до міністерства транспорту ФРН iз проханням тимчасово скасувати заборону на проїзд бензовозів автобанами у вихідні та святкові дні.
 
 
Також MVW просить дозволити збільшити максимальну навантаженість транспорту з цистернами з 40 до 44 тисяч тонн, повідомив речник об’єднання у неділю, 18 листопада, передає «Німецька хвиля».
 
Причиною звернення об’єднання до профільного міністерства є загроза браку бензину в деяких регіонах Німеччини уздовж Рейну.
 
Зокрема, в землі Північний Рейн-Вестфалія та Рейнланд-Пфальц бензин та дизельне пальне зазвичай доставляють річковим транспортом, тепер же, коли судноплавство стало неможливим, «їжу» для машин доводиться перевозити автотранспортом.
 
Однак транспортні перевезення продукції підприємств нафтопереробної промисловості обмежені заборонами, накладеними урядом. 
 
Місяці без дощу і надзвичайно тепла погода спричинили зниження рівня води у Рейні до одного з найнижчих показників в історії. Відсутність опадів та високі температури призвели до рекордного падіння рівня води у річках та озерах у всій Німеччині. За словами метеорологів, країна переживає найпосушливіший період у новітній історії.
 
Внаслідок цього особливо постраждала розташована вздовж Рейну західна федеральна земля Рейнланд-Пфальц. Схожа ситуація навколо найдовшої європейської ріки Дунай, яка починається у південно-західній німецькій федеральній землі Баден-Вюртемберг, та на річці Ельба. 
 
Нагадаємо, ще 26 жовтня через низький рівень води у Рейні уряд Німеччини дозволив відкриття стратегічних запасів бензину, дизельного та авіаційного пального, аби допомогти рейнським регіонам. Таким чином, у землях Гессен, Баден-Вюртемберг, Рейнланд-Пфальц та Північний Рейн-Вестфалія уряд вдався до попереджувальних заходів iз метою уникнення кризи. За останні 40 років це четвертий випадок, коли влада відкрила резерви пального.