В Угорщині пообіцяли не блокувати участь України в зустрічі НАТО

21:37, 19.11.2018
Угорщина не відмовиться від свого "вето" на проведення засідань Комісії Україна-НАТО, але не перешкоджатиме запрошенню міністрів закордонних справ України і Грузії на зустріч очільників зовнішньополітичних відомств країн НАТО.
 
Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє в понеділок, 19 листопада, "Радіо Свобода".
 
"Я можу погодитися з форматом зустрічі з представником України на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, який буде схожий на той, який ми мали під час останнього саміту НАТО. Тоді були запрошені президенти Грузії й України. Ми не були проти. І якщо на зустріч міністрів НАТО в грудні будуть запрошені глави МЗС Грузії та України, ми теж на це підемо", - сказав він.
 
Сійярто також заявив, що він не згоден із закликом деяких країн ЄС і НАТО вважати мовну суперечку між Україною й Угорщиною двосторонньою проблемою. За словами дипломата, Будапешт і надалі блокуватиме євроатлантичну інтеграцію України.
 
Нагадаємо, раніше Петер Сійярто не зміг відповісти на питання про вплив Росії на стосунки між Україною і Угорщиною. Але він категорично заперечив, що Будапешт планує захопити окремі райони Закарпаття або домагатися статусу автономії регіону.
 
Як повідомляла "УМ", Україна та Угорщина взаємно вислали консулів, коли розгорівся скандал навколо таємної роздачі паспортів Угорщини громадянам України.