Юрій Бойко та Сергій Льовочкін виключені із фракції «Опозиційний блок»

11:49, 20.11.2018
Юрій Бойко та Сергій Льовочкін виключені із фракції «Опозиційний блок»

"Партія регіонів" остаточно розвалюється: Юрій Бойко та Сергій Льовочкін виключені із "Опозиційного блоку" (фото: patrioty.org.ua)

Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна виключили з фракції "Опозиційного блоку" в парламенті, ймовірно, через конкуренцію всередині фракції.

Про це повідомляє Українська правда.

"Хочу повідомити, що з лав "Опозиційного блоку" виключили Бойка Юрія Анатолійовича та Льовочкіна Сергія Володимировича", - заявив Олександр Вілкул по завершенню засідання.

Наразі у фракції залишився 41 нардеп.

Як повідомляла Українська правда, фракція "Опозиційний блок" складається з двох великих груп.

Одна частина орієнтується на олігарха Ріната Ахметова, інша - на олігарха Дмитра Фірташа та екс-главу АП Сергія Льовочкіна.

Групи розсварилися через вступ Юрія Бойка до "Опозиційної платформи – За життя" і союз із Вадимом Рабіновичем на президентських і парламентських виборах без офіційного рішення політичної ради та з'їзду "Опозиційного блоку".

Таким об'єднанням група Фірташа-Льовочкіна хотіла продемонструвати групі Ахметова, що вони можуть домовитися і без їхньої підтримки.

Натомість депутати, що орієнтуються на найбагатшого українця відмовляються підтримувати кандидатуру Бойка, як єдиного кандидата в президенти.

Юрій Бойко проти виключення із фракції не заперечує та буде створювати свою парламентську групу, додає 112 Україна.

"Опозиційний блок" залишається у минулому. ми йдемо далі і створюємо депутатську групу "Опозиційна платформа - За життя". Така парламентська група буде створена у парламенті у найближчий час", - сказав народний депепутат.

За його словами, це правильний крок, оскільки опозиція має об'єднатися і бути реальною противагою "корупційній владі".

Юрій Бойко додав, що до новоствореної парламентської групи приєднається також частина опоблоківців, а також депутати з інших груп і фракцій.

Нагадаємо, в дуеті Юрія Бойка та Вадима Рабіновича перший балотуватиметься у президенти, а другий очолить список на парламентських виборах.