«Євробляхар» наїхав на начальника патрульної поліції Рівненщини

19:19, 20.11.2018
«Євробляхар» наїхав на начальника патрульної поліції Рівненщини

Акція протесту на трасі Київ-Чоп (фото: facebook.com / Типове Рівне)

Учасник протесту власників авто на іноземній реєстрації наїхав на начальника патрульної поліції Рівненщини.
 
Про це "Українській правді" розповів у вівторок речник Національної поліції Ярослав Тракало.
 
"На жаль, не обійшлося без інцидентів. Наприклад на Рівненщині водій наїхав на ногу начальника управління патрульної поліції області", - повідомив Тракало.
 
За його словами, порушника доправили до відділку, де було встановлено його особу, чоловіка опитали і відпустили.
 
Речник поліції нагадав, що право на мирний протест - гарантоване Конституцією, водночас за умови, що такий протест не виходить за рамки закону і не порушує права інших людей.
 
"Наприклад, право на пересування: люди ж їдуть на роботу, поспішають до пологового будинку тощо. Відтак організатори та учасники мають зважати на це і розуміти, що порушення прав інших громадян шляхом блокування транспортних комунікацій підпадає під статтю 279 КК і карається штрафом, виправними роботами, арештом і навіть обмеженням волі", - пояснив Тракало.
 
За його словами, за такою кваліфікацією вже відкрито кримінальне провадження поліцією Рівненщини.
 
Речник Нацполіції уточнив, що протестні акції проходять більш ніж у 20 регіонах, включаючи Київ. За приблизними підрахунками, участь у протестах беруть близько 5 тисяч громадян. У зв’язку з цим рух транспорту здебільшого ускладнений на в’їздах/виїздах із великих обласних центрів.
 
Зокрема, ускладнено рух на трасах Київ-Одеса, Київ-Чоп, Київ-Ковель-Ягодин.
 
Крім цього біля кордону з Білоруссю в Чернігівській області учасники акцій пропускають легкові авто, однак заблокували проїзд великогабаритного транспорту, там спостерігається велике скупчення вантажівок.
 
Тракало зазначив, що на ділянках, де ускладнений проїзд транспортних засобів у зв’язку з перекриттям автошляхів, співробітники поліції організували рух у реверсному напрямку для проїзду транспортних засобів і уникнення заторів.
 
Як повідомлялось, рух "АвтоЄвроСила" розпочав всеукраїнську акцію непокори через норми закону 8487 і 8488. Нагадаємо, користувачі авто на єврономерах незадоволені прийнятими законами про зниження ставок за розмитнення авто, адже за проголосованими нормами ціна легалізації буде сильно залежати від віку авто.