Міський голова Сміли Олексій Цибко відсторонений від посади

11:21, 28.11.2018
Міський голова Сміли Олексій Цибко відсторонений від посади

Олексій Цибко заявив про бажання стати президентом після теплової кризи у Смілі

У вівторок ввечері відбулося засідання адміністративного суду міста Києва, на якому міського голову Олексія Цибка відсторонили від посади. Тож Сміла, яка недавно звучала на всю Україну через холод у оселях, лікарнях, школах і дитсадках, знову залишилась без голови.

Про це повідомляє «Сміла.ua».

Олексій Цибко зазначає, що зняття його з посади – це політична розправа від теплопостачального приватного підприємства «Сміла Енергоінвест». Він говорить, що йому неодноразово погрожували із вищих владних кабінетів, обіцяли, що знімуть з посади, бо він опирався і не хотів, щоб громада брала на себе борги ТОВ «Сміла Енергоінвест».

Олексій Цибко вважає, що керівники «Нафтогазу» й «Енергоінвесту» і так мають багато мільйонні зарплати та премії. Тому можуть вирішити свої фінансові проблеми і без Сміли.

Також Цибко зауважив, що не тримається за мерське крісло. Тепер у нього з’явиться багато вільного часу і він продовжить боротьбу з «Сміла Енергоінвестом».

Між тим, після такого рішення суду, містом повинен керувати секретар міської ради, яким наразі є Костянтин Синьогуб. Але тут у боротьбу за владу знову може вступити Віктор Федоренко, якого суд нещодавно поновив на посаді секретаря міської ради.

До речі, у понеділок Олексій Цибко подав заяву до ЦВК, у якій оголосив про свій намір балотуватися на найвищу державну посаду.

«Сміло, вперед! Мер Сміли - кандидат народу України у Президенти!», – повідомив Олексій Цибко на своїй сторінці у Фейсбуці.