«Якщо українці захочуть немовлят на сніданок - їм подадуть»: Путін прокоментував агресію Росії біля Керчі

15:15, 28.11.2018
«Якщо українці захочуть немовлят на сніданок - їм подадуть»: Путін прокоментував агресію Росії біля Керчі

Володимир Путін продемонстрував, що продовжить загострювати ситуацію у стосунках з Україною

Очільник Росії Володимир Путін звинуватив Президента України Петра Порошенка в тому, що українські військові нібито спеціально були направлені для провокацій до Керченської протоки, а сталося це тому, що Захід все пробачає Україні.

Про це пише Українська правда.

Заяву в дусі російської пропаганди Володимир Путін зробив під час пленарної сесії "Створювати партнерства. Усувати розбіжності" в рамках 10-го щорічного інвестиційного форуму "ВТБ Капітал".

Він переконував, що присутність 2 співробітників СБУ на бортах захоплених катерів свідчить про те, що вони нібито керували "спецоперацією України" в "територіальних водах" Росії неподалік анексованого Криму.

"Мені іноді дивно дивитися... Сьогоднішня українська влада з успіхом продає антиросійські настрої – у них іншого нічого вже не залишилося, нема чого продавати", – сказав Володимир Путін.

"Таке враження: чого вони не зроблять – їм усе сходить з рук. Якщо вони зажадають сьогодні немовлят на сніданок – їм, напевно, подадуть і немовлят. А що ж, скажуть, вони хочуть їсти – з цим нічого не поробиш", – додав він.

За словами Володимира Путіна, "це дуже короткозора політика".

Потім очільник Кремлівського режуму почав розповідати про кризу в економіці, що Україна "випрошує" гроші у МВФ і стоїть "з простягнутою рукою".

Далі пішли тези про "братні народи", який залишаться такими попри все.

"Ця піна політична зійде, спаде. Український народ коли-небудь дасть оцінку сьогоднішньому керівництву так само, як грузинський народ дав оцінку діяльності (Міхеіла) Саакашвілі", – сказав Володимир Путін.

Нагадаємо, під час захоплення українських кораблів у нейтральних водах неподалік анексованого Криму силовики Росії стріляли на ураження екіпажів ВМС України.

Окупанти захопили в полон 23 українських військових, і, як вони стверджують, ще двох співробітників СБУ. Наразі їх відправляють за грати в окупованому Криму, а небайдужі кримчани несуть полоненим найнеобхідніші в СІЗО речі.

Як повідомляла "УМ", в Україні луснула "дочка" російського "ВТБ банку".