Петро Порошенко закликав НАТО пустити військові кораблі в Азовське море (оновлено)

13:21, 29.11.2018
Петро Порошенко закликав НАТО пустити військові кораблі в Азовське море (оновлено)

Порошенко: Єдина мова, яку розуміє Путін, - це згуртованість західного світу (фото: AP)

Президент України Петро Порошенко закликав країни НАТО направити військові кораблі в Азовське море у зв’язку з агресією Росії.
 
Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Bild, передає "Громадське".
 
"Німеччина - один із найближчих союзників, і ми сподіваємося, що держави НАТО готові відрядити кораблі до Азовського моря, щоб підтримати Україну і посилити безпеку", - зазначив Порошенко.
 
Він розповів виданню, що Путін "вважає себе російським імператором, а Україну - колонією Росії". Також Порошенко заявив, що після окупації Криму і Донбасу, новою ціллю Путіну стало Азовське море.
 
"Єдина мова, яку він розуміє, - це згуртованість західного світу", - додав він.
 
Тим часом у Кремлі відреагували на заяву президента України. На питання журналістів, яка реакція Росії на звернення Порошенка до НАТО, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков відповів: "Негативна".
 
Відповідаючи на питання журналіста, як чинитиме Росія, якщо НАТО все ж вирішить відправити свої кораблі в Азовське море, Пєсков спромігся сказати лише: "Тут якісь такі евентуальні міркування навряд чи доречні".
 
Оновлено:
 
Уряд Німеччини відхилив заклик України надіслати німецькі військові кораблі до Чорного моря у зв'язку з агресивними діями Росії в Керченській протоці, пише DW.
 
"Зараз найголовніше - стриманість і діалог. Надсилання німецьких кораблів до узбережжя Криму не планується, оскільки Німеччина домагається від обох сторін стриманості і зниження ескалації", - сказав прес-секретар уряду Штеффен Зайберт.
 
Нагадаємо, напередодні президент Путін зробив цинічну заяву щодо захоплення українських моряків в Азовському морі. Виправдання агресії Росії він знайшов у зустрічних звинуваеннях влади України: нібито вона влаштувала йому провокацію.