Депутат Борислав Береза заявив про загрозу втратити Херсонщину через неофеодалізм в області

13:06, 30.11.2018
Депутат Борислав Береза заявив про загрозу втратити Херсонщину через неофеодалізм в області

Депутати вжахнулися стану справ у Херсонській області: заявляють про загрозу відділення від України регіону, захопленого криміналітетом та неофеодалами

Народний депутат Борислав Береза повідомив, що в Херсонській області варто вводити надзвичайний, а не воєнний стан через рівень криміналу та корупції, а точніше, неофеодалізм.

Про це Борислав Береза, який очолює Тимчасову слідчу комісію із вбивства Катерини Гандзюк, написав у Facebook.

Він зазначив, що члени ТСК отримали жахаючу інформацію про стан справ на Херсонщині.

"Приїхали розбиратися в справі Каті Гандзюк і копнули глибше. За свідченням повноважного представника президента в АР Крим Бориса Бабіна, є факти небезпеки в плані Нацбезпеки і всі ознаки загрози втрати національної державності. Пекло, пекло і ще раз пекло", - написав Борислав Береза.

Депутат навіть не стримав себе у виразах про реальну ситуацію в регіоні, використавши нецензурне слово.

"Від контрабанди до сепарів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від спайки влади з криміналом до вирубки лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу регіоналів-утікачів на регіон. Те, що тут відбувається – це не дно. Це гірше", - описує народний депутат стан справ у регіоні.

Він додав, що область скочується у неофеодалізм.

За його словами, потрібно на Херсонщині вводити надзвичайний стан, тому що військовий, який діє ледь більше доби, поліпшень не дав.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада після того, як 31 липня її облили кислотою. Херсонська активістка отримала численні опіки шкіри, перенесла понад десять операцій, але це не допомогло її врятувати.

У вбивстві звинувачують 5 ветеранів АТО. Головний фігурант, Сергій Торбін, свою причетність до злочину не визнає, що стає на перешкоді встановленню ймовірного замовника злочину.

Активіст ініціативи "Хто замовив Катерину Гандзюк?" Роман Сініцин заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко, голова МВС Арсен Аваков і голова СБУ Василь Грицак знають замовників жорстокого вбивства Катерини Гандзюк. Активісти називають замовниками вбивства очільників місцевих правоохоронних органів, яким протидіяла Катерина Гандзюк у корупційних справах.

Голову Херсонської облради Владислава Мангера неофіційно підозрюють у причетності до вбивства активістки.