Голова Херсонської ОДА просить СБУ відкрити справу через заяви депутата Берези про небезпеку сепаратизму в області

09:56, 01.12.2018
Голова Херсонської ОДА просить СБУ відкрити справу через заяви депутата Берези про небезпеку сепаратизму в області

У Борислава Берези голова Херсонської ОДА вимагає доказів на звинувачення у неофеодалізмі в регіоні (фото: Укрінформ)

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв просить СБУ відкрити справу після скандальних заяв народного депутата Борислава Берези про небезпеку втрати української державності в області або змусити народного обранця відповідати за наклеп.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Буквально щойно, прочитавши про такі заяви, звернувся до Служби безпеки України порушити кримінальне провадження за фактом звинувачень (з боку Борислава Берези - ред.). Це ж народний депутат сказав, напевно, що людина свідома, фахова і так далі. За його заявою порушимо кримінальне провадження за статтею сепаратизм, за співпрацю з окупаційною владою і так далі. І нехай тут же, не виїжджаючи зараз до Києва, дає пояснення в межах кримінального провадження, з усіма попередженнями про наклеп, про відповідальність", - заявив Андрій Гордєєв у п'ятницю на брифінгу в Херсонському державному університеті, де проходило засідання Ради регіонального розвитку Херсонської області.

За його словами, Борислав Береза повинен повідомити: хто, де, як і коли, на його думку чи за його інформацією, здійснював у регіоні ті чи інші заходи на шкоду безпеці України.

При цьому негативне ставлення до даної заяви народного депутата Берези висловили на брифінгу і ряд його колег - народні депутати від Херсонщини Олександр Співаковський та Сергій Хлань. Зокрема, як зазначив Сергій Хлань, "такі заяви, які зовсім не перевірені, в умовах воєнного стану можна розцінювати взагалі як підривну діяльність на теренах нашої області".

А відомий шведський бізнесмен Карл Стурен, який вже давно працює на Херсонщині та інвестує у розвиток її економіки, зазначив у виступі на засіданні Ради регіонального розвитку Херсонської області, що "Борислав Береза виклав дуже негативну статтю (у Facebook - ред.), яка дійсно ставить його особисті політичні амбіції набагато вище, ніж державну безпеку України".

Нагадаємо, під час перебування в Херсонській області у рамках діяльності тимчасової слідчої комісії у справі вбивства Катерини Гандзюк народний депутат Борислав Береза заявив про жахаючий стан справ у регіоні.

Він стверджує, що область на межі втрати державності, вона скочується в неофеодалізм, а на теренах Херсонщини процвітає кримінал.