Командувач Генштабу Муженко попередив про найвищу загрозу від Росії з 2014 року

09:29, 05.12.2018
Командувач Генштабу Муженко попередив про найвищу загрозу від Росії з 2014 року

Віктор Муженко на зустрічі із іноземними журналістами показував докази ймовірного нападу Росії на Україну (Фото: Valentyn Ogirenko / REUTERS)

Командувач Генерального штабу Віктор Муженко повідомив про найбілшу концентрацію російських військ на кордоні з Україною, тобто найбільшу загрозу від Росії, із 2014 року.

Про це Віктор муженко повідомив в інтерв’ю Reuters.

Прикладом нарощення військової сили для майбутнього нападу на Україну він назвав те, що за другу половину вересня Росія збільшила кількість танків на кордоні більш ніж вдвічі: з 93 машин до 250.

Як доказ він показав серію супутникових знімків розміщення російських танків типу "Т-62 М" на відстані 18 км від українського кордону.

Віктор Муженко відзначив, що нарощування сили перед нападом на українські військові кораблі, які планували в Азов, свідчить про спланованість операції в Керченській протоці.

Головнокомандувач українских військ наголосив, що зараз на кордоні з Україною найвища концентрація російських військ із 2014 року.

Перед нами - агресор, який не має жодних законних, моральних чи будь-яких інших обмежень. Дуже важко передбачити, коли йому заманеться почати активні бойові дії проти України", – додав він.

Як повідомляла "УМ", Генеральна прокуратура опублікувала похвилинну реконструкцію нападу поблизу Керченської протоки на кораблі ВМС України у боротьбі за Азовське море.