У США помітили спроби Росії втрутитися у вибори в Україні

13:42, 05.12.2018
У США помітили спроби Росії втрутитися у вибори в Україні

Росія втручається у вибори в Україні? (фото: etcetera.media)

Російський уряд активно намагається втрутитися у внутрішні справи в Україні, в тому числі в контексті президентських і парламентських виборів, запланованих на 2019 рік.

Таку оцінку озвучив високопоставлений представник Державного департаменту США під час брифінгу для журналістів, передає Укрінформ.

"Ми бачимо помітне зростання - вже на дуже високому рівні - російського втручання у внутрішні справи України", - зазначив офіційний представник Держдепу у відповідь на питання, як оцінює адміністрація США спроби РФ втрутитися в майбутні вибори в Україні.

"Думаю, що росіяни - і я повинен назвати конкретно російський уряд, тому що вважаю, що ці рішення виходять від Путіна - сприймають Україну як дуже вразливу ціль і намагаються в різні способи підірвати довіру до демократичних інститутів", - зазначив американський чиновник.

У зв'язку з цим він також звернув увагу на високий рівень кіберактивності росіян.

За його словами, Державний департамент США забезпечив велику практичну підтримку Україні, в тому числі у сфері посилення кіберзахисту.

"Отже, ми закатали рукава і щодня працюємо з ними (з українською стороною - ред.), щоб зробити Україну і її установи більш стійкими до цих нападів", - наголосив представник Державного департаменту.

Нагадаємо, Володимир Путін заявив, що в Україні "отримають немовлят на сніданок", якщо цього захочуть, натякаючи, що Захід не зважає на бажання Росії.