Юрій Луценко відзвітував про завершення експертизи щодо наказів розстрілювати Майдан

09:27, 08.12.2018
Юрій Луценко відзвітував про завершення експертизи щодо наказів розстрілювати Майдан

Генпрокурор: Ми надамо докази того, що Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк віддали злочинні накази, через які на Майдані загибли більше 100 осіб (фото: facebook.com / Юрій Луценко)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відзвітував про завершення експертизи щодо осіб, які віддавали накази вбивати людей на Євромайдані.
 
Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Інтер", пише "Укрінформ".
 
"Ми завершили експертизу у справі тих осіб, які віддавали, за версією слідства, накази розстріляти мирний Майдан. На початку наступного року ми завершимо слідство, зможемо пред’явити суспільству, підозрюваним, а пізніше і звинувачуваним, докази того, що саме Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк, відповідно, президент, керівник СБУ, МВС, Внутрішніх військ та їх підлеглі віддали злочинні накази, через які на Майдані загибли більше 100 осіб", - сказав він.
 
Генпрокурор вважає, що "цей суд стане найочікуванішим процесом за ці роки".
 
"Втікачі не просто втекли в Росію, а перед цим знищили всю переписку, всі сервери. Тим не менш, слідчі змогли встановити факти, докази, опитати тисячі людей, дати фактаж, який, за висновком експертизи, має причинно-наслідковий зв'язок зі смертями на Майдані", - зазначив Луценко.
 
Нагадаємо, в кінці листопада начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що у справах про злочини на Євромайдані винесено 9 виправдувальних вироків, 9 осіб посадили. Він повідомив також, що наразі 33 людини, які проходять підозрюваними у справах Майдану, продовжують обіймати посади в правоохоронних органах.
 
Зауважимо, за даними слідства, на Майдані в Києві протягом січня-лютого 2014 року загинули 87 осіб.