У Москві пораненим в Азові українцям звеліли спілкуватися з рідними по e-mail

17:21, 08.12.2018
У Москві пораненим в Азові українцям звеліли спілкуватися з рідними по e-mail

Василь Сорока (фото: соцмережі)

Поранені українські моряки Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер написали рідним в Україну електронні листи. 

Про це заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, цитує її уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в Facebook.
 
"Провела телефонну розмову з уповноваженим з прав людини Росії Тетяною Москальковою. Вона розповіла про умови утримання військовополонених Андрія Драча і Романа Мокряка, яких відвідала в СІЗО Лефортова... На його ім'я відкрито внутрішньо тюремний рахунок, на якому 500 рублів, його ще будуть поповнювати. Хлопці також можуть писати і отримувати листи поштою", - повідомила український омбудсмен.
 
Денисова додала, що, за словами Москалькової, утримують моряків окремо в камерах площею 8 квадратних метрів по дві людини в відремонтованому крилі СІЗО. У них є телевізори, білизна змінюється раз на три дні, забезпечені необхідними засобами гігієни.
 
"Щодо харчування, то російський омбудсмен запевнила, що їх добре годують, у кожного в палаті є холодильник з продуктами. Всі троє - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер написали рідним електронні листи, а також їм, за словами російського омбудсмена, відкриті внутрішньо тюремні рахунки, які будуть поповнені грошима", - розповіла Денисова.
 
Як повідомила напередодні Людмила Денісова з посиланням на Москалькову, український консул у Москві Альберт Черняков 7 грудня відвідав сімох українських моряків, захоплених Росією біля Керченської протоки. При цьому ампутацій у поранених нібито немає.