Олегу Сенцову три тижні не віддають посилку з теплими речами

11:01, 10.12.2018
Олегу Сенцову три тижні не віддають посилку з теплими речами

Російські тюремники не дають Олегу Сенцову теплого одягу, хоча його утримують в колонії за Полярним колом.

Тюремники Олега Сенцова вже три тижні не віддають посилку із теплими речами, які потрібні йому з початком зими в колонії за полярним колом.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на російску правозахисницю тетяну Щур.

«Посилку було відправлено йому 12 листопада. Вже 17 листопада вона була на пошті в Лабитнангі. Потім її чомусь відправили в Салехард, щоб повернути на пошту вже 20 листопада. За словами «службовця колонії, що відповідає за передачі», повідомлення в колонію прийшло 27 листопада", - повідомила вона.

Коли посилка повернулася в колонію - розпочалася політична гра.

«Як і минулого разу, рівно рік тому, посилку не вручають вже 3 тижні. Пояснювати, для чого ув’язненим за Полярним колом потрібні теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями, нормальним людям не потрібно. Але керівництво колонії, очевидно, цього не розуміє», - додала правозахисниця.

Тетяна Щур повідомила, що за фактом порушення законодавства Росії, що здійснюється установою Федеральної служби виконання покарань, направлено скарги на сайти президента Росії Володимира Путіна, Федеральну службу виконання покарань і Генеральної прокуратури РФ, звідки їх надіслано до відповідних структур Ямало-Ненецького округу.

Нагадаємо, Олега Сенцова утримують в колонії «Білий ведмідь» міста Лабитнанги, яке розташоване за полярним колом. Український режисер з Криму отримав в Росії 22 роки колонії суворого режиму за політичними підставами: він нібито збирався вчинити теракт, але в суді це не змогли довести.

Нагадаємо, Олег Сенцов отримав премію Сахарова за боротьбу за права людини. Він намагався звільнити українських політв’язнів Кремля, оголосивши голодування. яке тривало 145 днів.

За гроші, отримані разом із премією, російські тюремники запропонували Олегу Сенцову купити собі їжі та одягу у в’язничній крамниці.