Митрополита УПЦ МП не пропустили через лінію розмежування до Донецька

13:01, 10.12.2018
Митрополита УПЦ МП не пропустили через лінію розмежування до Донецька

Митрополит Іларіон їздив на окуповані території нібито з душпастирською метою

Митрополита Іларіона із УПЦ Московського патріархату не пропустили через лінію розмежування на КПВВ "Новотроїцьке" до Донецька.

Про це повідомляє Українська правда.

В УПЦ Московського патріархату відразу заявили, що заборона на відвідування окупованих територій - втручання влади в справи церкви і дискримінації за релігійною ознакою.

"З глибоким обуренням і здивуванням змушені повідомити, що 9 грудня 2018 року представники влади України не дозволили правлячому архієрею Донецько-Маріупольської єпархії Іларіону перетнути лінію розмежування в офіційному пункті пропуску "Новотроїцьке", - йдеться на сайті єпархії.

У церкві повідомляють, що митрополит Іларіон прямував з Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря у селі Нікольське Волновахського району Донецької області для молитви з архієреями УПЦ МП в свято ікони Божої Матері "Знамення" 10 грудня.

"Право митрополита Іларіона на перетин лінії розмежування було анульовано. Єдиною причиною виникнення такої ситуації, за словами співробітника СБУ на КПВВ "Новотроїцьке", виявилося "...особливе розпорядження з Києва...", - заявили в прес- службі єпархії.Інформацію про заборону на в'їзд з окупованих територій для Іларіона повідомив представник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За словами Олега Слободяна, таке рішення приймали в Службі безпеки України.

Наразі у Службі безпеки України ще не прокоментували таке рішення.

Нагадаємо, СБУ знайшла пропагандистські матеріали Росії в священиків УПЦ МП.