У Черкасах онук організував напад на літнє подружжя

11.12.2018
У Черкасах до чергової частини подзвонило подружжя пенсіонерів. Літні люди сказали, що вночі на них напали невідомі.
 
Вони розповіли правоохоронцям, що два чоловіки залізли до них у хату, били та душили, вимагаючи гроші.
 
Подружжя віддало зловмисникам понад 5 тисяч гривень та золотий ланцюжок із хрестиком, після чого нападники втекли, уточнили «Україні молодій» в обласній поліції.
 
За добу черкаські правоохоронці встановили чотирьох жителів Черкас, яких, за оперативною інформацією, підозрюють у причетності до нападу на літнє подружжя.
 
Як згодом з’ясували поліцейські, напад на пенсіонерів організував… онук. До цього він залучив знайомих та розподілив між ними обов’язки.
 
Один із нападників, який мав автомобіль, забезпечував пересування групи. Ще двоє мали проникнути в будинок та «вибити» гроші.
 
Перед тим онук надав спільникам детальну інформацію про розташування кімнат та меблів у будинку, та докладно розповів про те, як швидко потрапити у приміщення.
 
Напад вирішили вчинити вночі, коли господарі вже лягли спати. Близько другої години зловмисники приїхали за вказаною адресою.
 
Двоє нападників вдерлись у будинок, а водій та онук чекали біля автомобіля. Господарі будинку почули шум та прокинулися, проте вдіяти нічого не змогли, адже на них відразу напали та почали бити.
 
Чоловіка, який намагався захистити дружину, вони повалили на підлогу та почали душити, вимагаючи кошти. Налякана жінка віддала їм всі заощадження та золоті прикраси. 
 
До речі, онук організував напад, бо був переконаний, що у діда і баби є чимало грошей. Тож дуже розчарувався, коли розжився тільки 5 тисячами гривень, розповідають у черкаській поліції.
 
Нині всіх учасників затримано. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України.
 
Трьом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, наразі вирішується питання обрання міри запобіжного заходу останньому учаснику розбійного нападу. 
 
Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.