Хуртовини та до 20 сантиметрів снігу: на україну насувається циклон

11:56, 11.12.2018
Хуртовини та до 20 сантиметрів снігу: на україну насувається циклон

«Не легковажте прогнозом погоди», - закликають синоптики

Протягом 11-12 грудня Україну накриє потужний циклон з хуртовинами та ожеледдю, тому рятувальники попереджують про можливе різке погіршення погоди та закликають без необхідності не покидати домівки.

Як зазначає Укргідрометцентр, вранці 11 грудня у північних та центральних областях туман, видимість 200-500 м, вдень у Приазов'ї сильний дощ.

У південних регіонах прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с, у північних та центральних областях місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця.

12 грудня очікується ускладнення погодних умов у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях. Там прогнозують сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву 12-20 см.

Вночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях сильні опади переважно у вигляді дощу.

13 грудня в Україні, крім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця.·

Як повідомляє синоптик Наталка Діденко, 12 грудня у більшості областей України погоду визначатиме циклон з півдня.

"У середу випадатиме сніг, мокрий сніг (перша карта), на Півдні та Сході переважно з дощем, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини та нахабна ожеледиця", - йдеться у повідомленні.

Температура повітря буде близько нуля, на заході вночі -1-4 градуси.

У Києві 12 грудня очікують сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини та ожеледицю.

Нагадаємо, попередній потужний циклон накрив Україну в перший день зими. Тоді рятувальникам довелося багато годин витягат із снігових заторів вантажівки.