Роман Насіров поновлений на посаді голови ДФС з компенсацією за прогули

17:12, 11.12.2018
Роман Насіров поновлений на посаді голови ДФС з компенсацією за прогули

Роман Насіров повертається до роботи?

Звинувачений у корупції Роман Насіров поновлений на посаді голови Державної фіскальної служби відповідно до рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це виданню "Українська правда" повідомив адвокат Романа Насірова Любомир Дроздовський.

"У судовому засіданні була оголошена вступна і резулятивна частина рішення суду, яким задоволено позов, визнано протиправним і скасовано розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення", - сказав він.

"Поновлено його (Насірова – ред. "УП") на посаді голови Державної фіскальної служби України і стягнуто компенсацію за час вимушеного прогулу. Рішення в частині поновлення підлягає негайному виконанню", - додав Любомир Дроздовський.

За його словами, рішення про поновлення Насірова на посаді може бути оскаржене.

Справу про визнання протиправним та скасування рішення Кабінету міністрів та поновлення на роботі Романа Насірова розглядали судді Наталія Клименчук, Сергій Каракашьян та Юлія Шрамко.

Рішення ще може бути оскаржене.

Нагадаємо, 31 січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив відстороненого від своїх обов'язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова. Підставою стало те, що Роман Насіров нібито має громадянство Великобританії.

Це сталося майже через 10 місяців після того, як НАБУ затримало Романа Насірова за підозрою в корупції.

Слідство вважає, що Роман Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Романа Насірова обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Наразі досудове слідство вже завершене, а в суді почали зачитувавти обвинувальний акт, який складається з 774 сторінок.