Снайпер, що вбив Василя Сліпака, ліквідований поблизу Мар’їнки

18:41, 12.12.2018
Снайпер, що вбив Василя Сліпака, ліквідований поблизу Мар’їнки

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера під Дебальцевим (кадр відео)

Снайпер окупантів Донбасу Денис Єфременко на прізвисько "Морячок", що в 2016 році застрелив оперного співака Василя Сліпака, був ліквідований військами ЗСУ в районі Мар’їнки 9 грудня.
 
Про це повідомляють волонтери People’s Project.
 
"Друзі, втішна новина. Убивцю Василя Сліпака ліквідовано. Згідно даних у відкритих джерелах, терориста Єфременка на прізвисько "Морячок" знищили кілька днів тому у районі Мар’їнки. Він - громадянин України, зрадник, що долучився до лав кремлівських наймитів одразу від початку війни", - йдеться в повідомленні.
 
Про дату ліквідації снайпера у Facebook повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц.
 
Він нагадав, що "Морячок" був у "чорному списку" сайту "Миротворець". 
 

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера під Дебальцевим: під час наступу російських терористів під Луганським, Василь, як кулеметник, прикривав побратимів.
 
Снайперська куля поцілила його в груди. Василь Сліпак загинув на місці.
 
Після вбивства Сліпака снайпер терористів, що представився "Морячком", давав телеканалу Росії інтерв’ю, у якому розповів про подробиці бою та убивства Василя.
 
Василь Сліпак - львів’янин, випускник місцевої консерваторії, останні майже 20 років жив і працював у Франції, був артистом Паризької опери. Під час подій на Майдані він брав участь у демонстраціях в Парижі, згодом долучився до волонтерського руху. Проте цього йому видавалось замало і він пішов добровольцем, обравши собі позивний "Міф" на честь улюбленої оперної партії, Мефістофеля.
 
2017 року Василю Сліпаку було присвоєно звання ГерояУкраїни посмертно.