Поранений Андрій Ейдер добився вимкнення «Русского радио» в СІЗО Москви

21:04, 12.12.2018
Поранений Андрій Ейдер добився вимкнення «Русского радио» в СІЗО Москви

Андрій Артеменко (фото з відкритих джерел)

Адвокати полонених укранських моряків розповіли, що вони тримаються мужньо і, попри рани, навіть жартують, проте Москва намагається впливати на них.
 
Так, до українців зокрема підсилають невідомих під виглядом адвокатів, повідомила член команди захисників українських військовополонених Марія Куракіна, яка 12 грудня відвідала в "Матроській тиші" пораненого моряка Андрія Артеменка.
 
"До нього приходила разом зі слідчим якась жінка, що представилася адвокатом, не назвавши своє прізвище. Зазначила, що прізвище її занадто складне для сприйняття", - розповіла Куракіна.
 
Вона зазначає, що попередила свого підзахисного, як діяти в подібних ситуаціях.
 
Щодо стану здоров'я Андрія Артеменка, який разом з ще двома моряками Василем Сорокою та Андрієм Ейдером отримав поранення під час обстрілу судна "Бердянськ", авдокат зазначила наступне:
 
"Осколкові поранення в ліву руку, пальці, по тілу, окалина при вибуху потрапила в очі. Начебто бачить, але зір викликає мої побоювання. Можлива контузія. Зараз почувається краще".
 
За словами Куракіної, Андрій Артеменко, як і личить військовому, тримається бадьоро, підтягнуто.
 
"Бойовий дух на підйомі, цікавиться новинами у справі. Андрій передає привіт своїм близьким-батькам, нареченій, просить передати, що все нормально, приймає призначені тюремними лікарями препарати. Чекає повернення додому, до рідних", - зазначає адвокат, резюмуючи, що стан його здоров'я підзахисного буде тримати під контролем.
 
Інший адвокат - Олександра Маркова - розповіла про те, як почувається ще один поранений український моряк Андрій Ейдер - наймолодший (18 років) з військовополонених.
 
"Осколкове поранення ніг, кульгає... Приходить до тями, може пересуватися (і йому навіть не потрібні милиці, але кульгає) і виглядає досить бадьоро, не втрачає почуття гумору", - пише Маркова.
 
Правда, за словами адвоката, у Ейдера насилу згинається коліно і один осколок з ноги ще не витягли, але тримається він дуже гідно й мужньо.
 
Маркова також повідомляє, що тюремники замінили Ейдеру на його прохання "Русское радио" на "Європу плюс".
 
"Після попередніх публікацій у ЗМІ з приводу радіо Андрій жартує і сподівається, що не зіпсував "Русскому радіо" рейтинги ... Ми продовжуємо працювати і сподіваємося, що незабаром стане менше військових, змушених зустрічати Новий рік не зі своїми сім’ями", - пише адвокат.