У Черкасах через аварію на ТЕС без тепла опинились жителі 120 будинків

19:59, 13.12.2018
У Черкасах через аварію на ТЕС без тепла опинились жителі 120 будинків

Комунальники обіцяють повністю ліквідувати наслідки пориву за 2-3 дні (фото: facebook.com)

У Черкасах у середу 12 грудня сталася аварія на тепловій мережі і жителі більше сотні багатоповерхівок опинились у холодних квартирах. 
 
Як повідомив у Фейсбуці заступник міського голови Черкас Ігор Волошин, без тепла і гарячої води залишилися споживачі Південно-Західного району, мікрорайону 700-річчя, центру міста. Це більше 120 житлових будинків, а також заклади освіти, охорони здоров’я, приватні заклади.
 
"Спільним зусиллям працівників Черкаської ТЕЦ, "Черкаситеплокомуненерго", служб управління будинками порив вночі вдалося ліквідувати. Дякую черкаським комунальникам за оперативність, професіоналізм і самовіддану роботу", - наголосив Ігор Волошин.
 
За його словами досі  без тепла і гарячої води залишаються мешканці будинків по вулицях Смілянській, 97 і 119, Чехова, 9, Небесної Сотні, 16 та окремі під’їзди по вулицях Гоголя, 532/73, Перемоги, 8, Благовірній, 469. 
 
"У нас в квартирі холодно дуже. Вчора на ніч поклала у  ліжко пляшки з гарячою водою, то наша кішка першою туди вмостилася. Нині ось одягли на себе теплий одяг та носки, чекаємо тепла", - розповідає "Україні молодій" жителька Черкас Світлана Вовченко.
 
"Комунальники обіцяють повністю ліквідувати наслідки пориву за 2-3 дні", - обіцяє Ігор Волошин.
 
Він каже, що значну роботу сьогодні проводять працівники служби утримання будинків,  адже чималих втрат відчули мешканці конкретних квартир через порив чи протікання батарей, стояків та підвалів. Таких квартир по місту близько 50.
 
"Звертаюся до мешканців, у кого залишається заповітряна система опалення стояків, для більш оперативного реагування комунальних служб, повідомляйте міську оперативну службу 1505", - закликав Ігор Волошин.