УПЦ МП поширила фейк про викрадення митрополита Агапіта СБУ

17:33, 14.12.2018
УПЦ МП поширила фейк про викрадення митрополита Агапіта СБУ

Митрополит Агапіт з СБУ справи не мав

В Українській православній церкві Московського патріархату поширили інформацію, яка дискредитує Службу безпеки України. Церковники заявили, що представники спецслужб викрали митрополита Агапіта із його будинку та вивезли у невідомому напрямку, але це виявилося фейком.

Як повідомляє Українська правда, митрополит Могильов-Подільський і Шаргородський Агапіт з’явився в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ну, я знаходжуся в автомобілі своєму і їду в Київ на зустріч з митрополитом Вінницьким. Хочу з ним поговорити. Отак зараз складаються справи", - сказав Агапіт.

На запитання, чи його зараз примусово перевозить СБУ чи то до президента, чи то на собор, митрополит сказав:

"Ні, ні не перевозить. Тим більше, я не готовий сказати, чи я буду на соборі".

На прохання прокоментувати, як так склалося, що представник УПЦ МП заявив про його фактично викрадення силовиками, Агапіт сказав:

"Я думаю, що так, може, склалося, що почули, що я їду, і знають мою позицію, що я не готовий іти на собор, а їду в Київ. Ну, їду поговорити з владикою Симеоном".

Він підтвердив, що на зустрічі говоритиме про Собор.

На запитання, що може вплинути на його рішення про участь у Соборі, Агапіт сказав:

"Ну, поки я не вирішив йти на Собор. І це однозначно. Це така позиція моя. І вплинути нічого не зможе. Думаю, що (Собор – ред. УП) відбудеться. Але в нас думка на чолі з блаженнійшим Онуфрієм, що поки ми утримуємося від цього Собору".

На прохання уточнити, чи хоч якось до нього зверталася СБУ, митрополит відповів, що жодним чином не зверталася.

Фейк про викрадення силовика митрополита Агапіта УПЦ МП поширила напередодні Об’єднавчого собору.

Нагадаємо, патріарх Росії Кирил поскаржився очільникам інших конфесій, міжнародних організацій та Ангелі Меркель з Емануелем Макроном на утиски церковників УПЦ МП в Україні.