Вручення Томосу: Варфоломій офіційно запросив Епіфанія на Фанар 6 січня

12:02, 16.12.2018
Вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Об'єднаної православної церкви України Епіфанія на вручення Томосу до Стамбула 6 січня.
 
Про це йдеться у повідомленні Вселенського патріархату в Facebook.
 
"З Божою славою, великою радістю та задоволенням, Вселенський Патріархат оголошує про успішне завершення роботи об'єднавчого собору заснуванням нової православної автокефальної церкви в Україні… Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній обраний її предстоятелем", - йдеться в повідомленні.
 
У Вселенському патріархаті підтвердили, що Епіфаній звернувся до патріарха Варфоломія, "висловив свою повагу і попросив благословення матері церкви на здійснення служіння".
 
"У цьому контексті оголошено, що Вселенський патріарх Варфоломій запросив блаженнійшого Епіфанія на Фанар, щоб спільно провести божественну літургію на велике свято Богоявлення та вручити йому Томос про створення нової сестринської автокефальної церкви", - йдеться в повідомленні.
 
Як повідомляла "УМ", 15 грудня у Софії Києвській відбувся Об'єднавчий собор, що обрав главу Об'єднаної церкви України. За результатами двох турів таємного голосування ним став 39-річний митрополит УПЦ Київського патріархату Епіфаній.