Екс-ректор Податкової академії Петро Мельник помер у Феофанії

12:04, 16.12.2018
Екс-ректор Податкової академії Петро Мельник помер у Феофанії

Петро Мельник очолював Подакову академію з 1991 року (фото: RFE/RL)

Колишній ректор Податкової академії Петро Володимирович Мельник помер у Києві в неділю 16 грудня у віці 61 року. 
 
Про це "УМ" повідомили друзі родини.
 
Петро Мельник помер у лікарні "Феофанія" від двосторонньої пневомонії.
 
Екс-ректор народився 18 червня 1957 року на Рівненщині у багатодітній родині.
 
Трудову діяльність Петро Мельник розпочав у 1978 році в Ірпінському індустріальному технікумі, а з 1991 року очолив його. Тож вся його політична кар'єра була пов'язана з Ірпенем. 

Індустріальний технікум Мельник зміг перетворити на новий вуз, який з з 2006 року назвали Національний університет Державної податкової служби України.

Мельник залишався його незмінним ректором до 1 серпня 2013, коли під час корупційного скандалу написав заяву про звільнення. Тоді його впіймали на хабарі за вступ до академії, а під час обшуку знайшли 30 тисяч доларів.
 
Також 1998 року Петра Мельника було обрано до Верховної Ради, де він був заступником голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

В парламенті Мельник пропрацював  два строки - у 2006 році був знову обраний по багатомандатному округу від Партії регіонів. 
 
Нагадаємо, що прокуратура також звинувачувала Петра Мельника в незаконному відчужені нерухомого майна Національної академії державної податкової служби, однак 2017 року міський суд Ірпеня виправдав його.