Головний храм Московського патірархату на Вінничині перейшов до Православної церкви України (відео)

16:16, 17.12.2018
Головний храм Московського патірархату на Вінничині перейшов до Православної церкви України (відео)

Свято-Преображенський кафедральний собор у Вінниці став частиною об’єднаної української церкви

Свято-Преображенський кафедральний собор 17 грудня вийшов із підпорядкування Московського патріархату, адже парафіяни зраму вирішили стати частиною об’єднаної помісної Православної церкви в Україні.

Про це повідомляє "Громадське".

Про перехід собору до помісної церкви під час служби оголосив митрополит Вінницький і Барський Симеон, який залишається настоятелем цього собору.

Коли митрополит Симеон повідомив про перехід до Православної церкви України, віряни почали аплодувати та вигукувати "Браво".



Отець Димитрій спростував інформацію, яку поширювали у ЗМІ, про те, шо під час служіння частина вірян через незгоду з приєднанням до помісної церкви пішли з собору.

«Не було такого, всі залишилися на службі. А митрополит Симеон сказав, що кожен має сам собі вирішити, і що всі мають вибір, де молитися», — сказав протоієрей.

За його словами, Спасо-Преображенський кафедральний собор поки що єдиний на Вінниччині з Московського патріархату, який перейшов до помісної церкви.

Варто відзначити, що митрополит Симеон став одним із двох ієрархів Московського патріархату, які взяли участь в Об’єднавчому соборі.

Нагадаємо, парафіяльні громади в Україні мають право змінювати конфесійну приналежність. До Вінницької єпархії відноситься близько 390 парафій.

Як повідомляла "УМ", 17 грудня Московський патріархат проводив Синод, щоб відреагувати на створення Православної церкви України.