«Віддалений гавкіт собак»: фільм про 10-річного Олега з Донбасу увійшов до шорт-листа Оскара

10:47, 18.12.2018
«Віддалений гавкіт собак»: фільм про 10-річного Олега з Донбасу увійшов до шорт-листа Оскара

Фільм The Distant Barking of Dogs виробництва Данії, Швеції та Фінляндії розповідає історію 10-річного Олега з Донбасу, який живе біля лінії фронту (кадр з фільму)

Фільм про хлопчика з Донбасу "Віддалений гавкіт собак", знятий режисером з Данії, увійшов до короткого списку кінопремії "Оскар".
 
Стрічка стала однією з 15 претендентів на перемогу в номінації "Кращий документальний повнометражний фільм".
 
"Тепер ми у списку 15 найкращих документалок світу. У січні назвуть п’ятірку номінантів. Пліч-о-пліч з нами такі неймовірні конкуренти, що аж дух перехоплює…", - написав у Faсebook асистент режисера фільму Азад Сафаров.
 
Відпочатку на цю номінацію подалися 166 фільмів. П’ятірку основних номінантів оголосять у січні 2019 року - за місяць до церемонії "Оскар" у Лос-Анджелесі.
 
Разом з фільмом про Донбас до шорт-листа також увійшли документальні стрічки: "На її плечах", RBG, "Чи будеш моїм сусідом?", "Злочин+кара" тощо.
 

Документальний фільм The Distant Barking of Dogs виробництва Данії, Швеції та Фінляндії розповідає історію 10-річного Олега з Донбасу, який живе біля лінії фронту. 
 
Фільм спостерігає за життям 10-річного Олега, чиє життя перевернулося догори ногами через війну на Донбасі. Олег живе зі своєю улюбленою бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей уже залишили їхнє село, але Олегові та Олександрі подобається жити там разом, тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного. Але життя стає дедалі складнішим, і війна все ніяк не закінчується.
 
Фільм знімали в селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік. Село Гнутове поблизу Маріуполя перебуває під контролем України, але регулярно потрапляє під обстріли.