Бетонне гетто: депутати Ірпеня підмахнули генплан під охороною поліції та тітушок (онлайн, фото, відео)

06:56, 19.12.2018
Бетонне гетто: депутати Ірпеня підмахнули генплан під охороною поліції та тітушок (онлайн, фото, відео)

Депутати голосували за оновлений генеральний план під охороною тітушок і поліції (фото: Алексей Чернышевич / Facebook)

Депутати Ірпінської міської ради, де більшість становлять забудовники, сьогодні проголосували за генплан, який збільшує дозволені під висотну забудову землі у кілька разів.

Мешканці оголосили протест проти цього - і збираються під міськрадою на 8 годину ранку.

Текст пояснювальної записки до генплану та остаточне креслення карти так і не було оприлюднене.

Влада не провела загальноміські громадські слухання стосовно цього документу, замінивши їх фейковими зборами за рахунок адмінресурсу та тітушок.

Врешті, депутати витратили на прийняття рішення щодо генерального плану 23 секунди. За цей час вони затвердили документ, який легалізовує скандальні багатоповерхівки та забудову зеленої зони. 

Активісти обіцяють подати в суд, щоб відмінити проголосоване без обговорення рішення. 


11:05 В Ірпені зник інтернет від провайдера Бест. Олег Зіневич, якому належить компанія, переконує, що тітушки перерізали магістральні кабелі, тому припинилося надання послуг. Відновлювальні роботи обіцяють провести до 18:00.

10:40 Тітушкам та депутата містяни влаштували коридор ганьби, знімаючи їх на камери. Депутатам кричали "Ганьба!", а тітушкам з іронією дякували та запрошували на наступні голосування.

 



10:35 Стало відомо, що поліція затримала близько 40 чоловік в ході сутичок в Ірпінській міській раді. Наразі невідомо, де перебувають ці особи, бо автозаки під радою залишаються пустими.

Народний депутат Павло Кишкар намагався дізнатися в поліції, чому вона не попередила сутички, адже конфлікти між владою та місцевими активістами щодо затвердження генерального плану тривають не перший місяць. 

 


Водночас перед сесією та під час неї на телефони активістів здійснювали спам-атаки, щоб вони не могли контактувати між собою та вести стріми із зали засідань Ігор Поснов показав. як це відбувається: 

 



09:40 Народний депутат Павло Кишкар від імені містян вимагає провести нове обговорення генерального плану, а також перевірку діяльності муніципальної варти, яка протидіяла активістам. Депутати міської ради, виконувачка обов’язків міського голови Анастасія Попсуй та їх прихильники втікають через запасний вихід із зали. Активісти залишилися чекати депутатів у холі міськради. 

09:38 Анастасія Попсуй закрила сесію Ірпінської міської ради.

09:34 Слово взяв народний депутат Дмитро Лінько, який зазначив, що містяни стали свідками знищення Ірпеня. Він попросив депутатів "повернутися обличчям до людей" та припинити дерибан земель міста. Організатори сесії вимкнули йому мікрофон.

09:30 29 із 36 депутатів проголосували без обговорення за оновлений Генеральний план. Це було друге питання порядку денного. Проти не проголосував ніхто із депутатів, четверо не взагалі не натискали кнопки, хоча зареєструвалися, а 3 депутати не з’явилося. Містяни вимагають обговорення генерального плану. 
Анастасія Попсуй продовжує оголошувати наступні питання порядку денного, а депутати без обговорень голосують. 

09:26 Перейшли до розгляду порядку денного. При голосуванні порядку денного люди кричать "Ганьба". Депутатів не пропускають виступати на сцену, адеж вона оточена молодиками спортивної статури, яких називають тітушками. 

09:25 Обрано лічильну комісію сесії. Головою став Андрій Літвінов, секретарем - Сергій Пащинський. 

09:23 Виконуюча обов’язки міської голови Анастасія Попсуй відкриває сесію міської ради Ірпеня.

09:10 Сесія міської ради не розпочалася. У залі тривають словесні перепалки. Однак, містяни змогли зайняти крісла в залі, звідки їх півгодини тому виштовхували тітушки.




08:40 Виявилося, що серед тітушок, які не пускають місцевих мешканців до зали засідань, - голова муніципальної варти, яка утримується за кошти платників податків Ірпеня. 

08:30 Залу засідань міськради "очистили" від активістів, які прийшли протестувати проти затвердження генплану. Люди кричать "Ганьба!" тітушкам. Поліція намагається вгамовувати бійки, повідомляє "Народний рух Приірпіння".





 

08:26 Бізнесмен та громадський діяч Олексій Зіневич повідомляє: "У мене вдома стрілянина. 30 людей в масках з бензопилами приїхали до мене під будинок ламають паркан". Озброєні молодики відкрили вогонь у бік поліції, яка прибула на виклик.

08:25 У залі міської ради відбувається штовханина. Місцеві мешканці стверджують, що їм протидіють найняті тітушки, які намагаються витиснути активістів із приміщення. Чутно крики людей, а молодик в масці намагався спровокувати бійку.

 

Міськрада Ірпеня повна людей. Фото: Тетяна Турнова
 

08:09 Містяни змогли потрапити до будівлі лише після того, як виламали заблоковані двері. Під час сутичок розбили вікно у Ірпінській міськраді.

08:00 Двері міської ради Ірпеня були заблоковані невідомими особами зсередини будівлі. Мешканці міста не могли потрапити на сесію. До міськради приїхав народний депутат Павло Кишкар.

 

Проїзд до міської ради перегородили автівкою водоканалу, яка зупинилася просто посеред дороги. Через це поліція не змогла оперативно потрапити до приміщення міськради.

 



07:30 Місцеві мешканці повідомляють, що під міською радою збираються групи чоловіків спортивної статури. Підозрюють, що це можуть бути тітушки. "Ірпінь просто зараз. До міської ради підгрібається тітушня", - повідомила жителька Ірпеня Михайлина Скорик, опублікувавши відповідні фото.

"Тітушки" біля міськради Ірпеня. Фото: Михайлина Скорик

"Тітушки" біля міськради Ірпеня. Фото: Михайлина Скорик

06:50 Напередодні стало відомо, що мешканці Ірпеня подали понад 2 тисячі індивідуальних протестів проти такого свавілля, оскаржують громадські слухання в суді та весь тиждень вручали доручення виборців своїм депутатам, щоб ті не голосували за проект оновленого генплану міста.

За попередньою інформацією, отримали звернення від мешканців Сергій Пащинський, Ігор Панасюк, Богдан Слюсаренко, Олександр Бурчак, Андрій Літвінов, Ольга Олійнич та Володимир Захлюпаний. Калічка Артем та Смолянчук Наталія відмовилися брати звернення.

Народний депутат Михайло Гаврилюк, який представляє мешканців Ірпеня в парламенті, відмовився особисто прибути на сесію міської ради.

Мешканці міста вимагають від влади припинити знищувати ліси навколо міста, а також заборонити висотну забудову в кварталах, визначених для індивідуальної забудови. У новому генплані хочуть легалізувати саме такі висотки, який понабудовували останніми роками. 

Нагадаємо, у генеральному плані Ірпеня розповіли про розбудову морського порту та захист природних ресурсів лиманів неподалік Києва.