Борис Тодуров обраний головою Інституту серця попри скандали із протидії активістам

10:03, 19.12.2018

Борис Тодуров обраний на посаду голови Інституту серця не зважаючи на протест Міністерства охорони здоров’я та активістів, які викривали переховування у медзакладі "тітушковода" Юрія Крисіна, звинуваченого у причетності до вбивства журналіста під час Євромайдану.

Про обрання Бориса Тодурова повідомляє Укрінформ.

За словами членів виборчої комісії, Бориса Тодурова, який очолює Інститут серця з 2008 року, обрали 100% наукових співробітників установи.

Речник Міністерства охорони здоров'я України Олександр Ябчанка наголосив, що на думку міністерства, чинився тиск на тих, хто обирав керівника Інституту серця.

"З 800 працівників Інституту серця проголосувало 22, це відбувалося згідно з процедурою. Від МОЗ на голосуванні були присутні двоє представників. Вони не були членами комісії, лише спостерігачами. Вони звернули увагу на присутність великої кількості народних депутатів, голови КМДА. Ми сприймаємо це як певний тиск на тих, хто обирав", - підкреслив Ябчанка.

Він пообіцяв, що МОЗ діятиме у межах чинного законодавства.

"Сьогодні пройшла процедура відбору. МОЗ очікує на документи щодо виборів директора та будемо рухатися, згідно з процедурою. Має бути спецперевірка, а далі інші кроки, зокрема, укладання контракту", - зазначив Ябчанка.

Напередодні виборів голови Інститут серця навколо "тренінгів" від Бориса Тодурова, на яких вчили співробітників, як протидіяти візитам активістів.

Один із головних меседжів занять - щоб дискредитувати опонентів, їх треба спровокувати.



Нагадаємо, в Інституті серця переховувася від суду Юрій Крисін. Він перебував у дитячому відділенні.

Як повідомляла "УМ", Юрій Крисін отримав 5 років за ґратами за співучасть у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія. Його повернули із в’язниці в Торецьку до СІЗО Києва. щоб він брав участь в розгляді інших справ про розбій та напади, в яких фігурує "тітушковод.